Musk: Do të ndaloj pajisjet Apple në kompanitë e mia nëse e bëjnë këtë

Miliarderi Elon Musk ka kërcënuar se do t'i ndalojë pajisjet Apple nga kompanitë e tij nëse Apple integron ChatGPT të OpenAI në sistemet e saj operative iPhone, iPad dhe Mac.

“Nëse Apple integron OpenAI në nivelin OS, atëherë pajisjet Apple do të ndalohen nga kompanitë e mia. Kjo është një shkelje e papranueshme e sigurisë”, theksoi Musk në një postim më 10 qershor.

Madje Musk sugjeroi që vizitorët në Tesla, Space Exploration Technologies Corp dhe kompanitë e tjera që ai drejton do të duhet t’i kenë pajisjet e tyre Apple “të ruajtura në një kafaz Faraday pas hyrjes”.

Gjatë Konferencës Botërore të Zhvilluesve 2024 të Apple më 10 qershor, gjigandi i teknologjisë zbuloi Apple Intelligence – një grup karakteristikash të reja gjeneruese të AI – që do të shpërndahet në iOS 18, iPadOS 18 dhe macOS Sequoia më vonë këtë vit.

Ky informacion u raportua për herë të parë nga Bloomberg gjatë fundjavës.

Një nga veçoritë do të lejojë asistentin zanor të Apple, Siri, të transmetojë pyetjet e përdoruesve në ChatGPT kur është e nevojshme. “Përdoruesve u bëhet një pyetje përpara se të dërgojnë pyetje në ChatGPT, së bashku me ndonjë dokument ose foto, dhe Siri më pas e paraqet përgjigjen drejtpërdrejt.

Funksioni do të mundësohet nga GPT-4o – përsëritja më e fundit e ChatGPT të OpenAI.

Por Musk tha se ishte “hapësirë ​​absurde” që Apple nuk ishte “mjaftueshëm i zgjuar” për të ndërtuar inteligjencën artificiale të vet dhe sugjeroi se do t’u bënte një shërbim të keq klientëve të saj duke ia lënë privatësinë dhe sigurinë kompanive të jashtme.

“Të hedhin në lumë”.

“Apple duke përdorur fjalët “mbroni privatësinë tuaj” ndërsa i dorëzon të dhënat tuaja një pale të tretë me një AI që ata nuk e kuptojnë dhe nuk mund ta krijojnë vetë, nuk e mbron aspak privatësinë,” tha Musk në një postim tjetër X.

LEXO EDHE:

Back to top button