Musk: Inteligjenca artificiale më godet

Shefi i Tesla-s e quajti kompaninë e tij një "lider botëror në inteligjencën artificiale (AI)", por bëri thirrje për më shumë rregullime

CEO i Tesla, Elon Musk e ka përshkruar kompaninë e tij si një lider global në “botën reale të AI”, por gjithashtu pranoi se ndihet “i shqetësuar” nga inteligjenca artificiale dhe bëri thirrje për një mbikëqyrje më të ashpër.

Në një prezantim të mërkurën para investitorëve në Gigafactory në Teksas, drejtuesit e Tesla mbuluan aspekte të ndryshme të prodhimit dhe funksionimit të makinave elektrike dhe ndanë vlerësimin e tyre se si bota mund të kalojë në një përzierje të qëndrueshme të energjisë.

Ndër të tjera, Musk prezantoi një përditësim mbi projektin e robotit humanoid Optimus të Tesla-s. Videoja e shfaqur para audiencës shfaqi disa robotë që dukej se ishin në proces të montimit të një tjetri të llojit të tyre.

“Ne jemi më të avancuarit në botën reale të AI”, nënvizoi miliarderi. “Unë nuk besoj se ka njeri që i afrohet Teslës në zgjidhjen e botës reale të AI.”

Teknologjia Optimus buron nga zhvillimi i aftësisë vetëdrejtuese të Teslës, shpjegoi Musk, duke shtuar se “makinat janë robotë në rrota dhe ky është një robot në këmbë”.

Gjatë një sesioni pyetjesh në fund të ngjarjes, Musk mori një ton më pesimist kur u pyet se sa “AI gjenerues… mund t’ju ndihmojë të bëni makina”. Termi i referohet një lloji të rrjetit neutral që gjeneron përmbajtje sipas kërkesës, nga imazhet tek modelet industriale.

Musk u përgjigj se ai nuk e sheh atë lloj ndihme të përdorur nga Tesla në të ardhmen e afërt. Në momentin kur algoritmet mund të bëjnë makina, “askush nga ne nuk do të punojë, ne thjesht do të pushojmë,” mendoi ai, duke shtuar se ai është i shqetësuar për “gjërat e AI”.

“Unë mendoj se ne kemi nevojë për një lloj autoriteti rregullator për të mbikëqyrur zhvillimin e AI dhe për t’u siguruar që funksionon në interes të publikut.” “Është një teknologji mjaft e rrezikshme dhe kam frikë se kam bërë diçka për ta përshpejtuar atë”, tha ai.

Musk ka shprehur prej kohësh shqetësime se teknologjia e inteligjencës artificiale mund të shkojë keq, duke i dhënë fund civilizimit njerëzor. Ndërsa padyshim ofron përfitime të ndryshme, duhet të tregohet kujdes i konsiderueshëm, vuri në dukje Musk. “Më trondit shumë,” pranoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button