NASA riparoi raketën, e planifikuar për fluturimin e fundit provë përpara nisjes

NASA më në fund ka përfunduar riparimin e raketës së parë të misionit Artemis që supozohet të kthejë njerëzit në Hënë

Agjencia hapësinore e SHBA-së planifikon të kryejë një test të karburantit për të konfirmuar se po funksionon siç synohet. Agjencia shpreson të përfundojë me sukses testin më 17 shtator.

“Ky demonstrim do t’i lejojë inxhinierët të testojnë arrat e reja në kushtet super të ftohta që priten në ditën e nisjes, përpara se të kalojë përpjekja e lëshimit të trashëgimisë,” tha NASA.

Javën e kaluar, NASA njoftoi se më 23 shtator ata do të përpiqen edhe një herë të dërgojnë raketën në hapësirë. Nëse gjithçka shkon sipas planit varet nga testi i karburantit të javës së ardhshme dhe vendimi i Forcave Hapësinore të SHBA.

LEXO EDHE:

Back to top button