Ndryshimi rrënjësor i platformës së preferuar: WhatsApp nuk do të jetë më i njëjti!

Ndryshimi rrënjësor i platformës së preferuar: WhatsApp nuk do të jetë më i njëjti!

WhatsApp po prezanton vazhdimisht veçori të reja për t’u ofruar përdoruesve siguri dhe komunikim më të madh dhe për t’u dhënë atyre një përvojë më të mirë duke përdorur platformën në përgjithësi. Meta aktualisht është duke punuar për një tjetër risi dhe ndoshta do të jetë ndryshimi më i madh në WhatsApp që nga prezantimi i këtij aplikacioni komunikimi.

Veçanërisht, WhatsApp duhet së shpejti të hapet për aplikacionet e palëve të treta, në mënyrë që përdoruesit të mund të komunikojnë drejtpërdrejt nga kjo platformë me njerëzit që përdorin aplikacione konkurruese si Viber, Signal dhe të tjerë, ose me ata që nuk kanë fare WhatsApp.

Një gjë e tillë ishte e pamendueshme deri vonë dhe e vetmja arsye pse Meta vendosi të ndërmarrë këtë hap është rregullorja që hyn në fuqi në Bashkimin Evropian. Sipas Aktit të Tregjeve Dixhitale, WhatsApp plotëson kushtet e të ashtuquajturit mbikëqyrës aksesi, që do të thotë se i nënshtrohet disa rregullave me të cilat do të duhet të respektojë nëse dëshiron të operojë në BE. Ndryshe, ai kërcënohet me gjoba, e rregullatorët nuk bëjnë shaka me gjoba, siç mund ta shohim me shembullin e Apple, e cila këtë javë u gjobit me 1.8 miliardë euro.

Për integrimin e aplikacioneve të palëve të treta në WhatsApp është folur për një kohë të gjatë dhe sipas informacioneve të fundit, ky opsion mund të hyjë në fuqi shumë më herët se sa pritej, pra së shpejti. Kështu, përdoruesit e, për shembull, Viber, Messenger dhe Signal do të mund të dërgojnë mesazhe që përdoruesit do të marrin në WhatsApp, ku këto mesazhe apo biseda nuk do të shfaqen mes bisedave të tjera në këtë platformë, por në një inbox të veçantë.

Pamjet e ekranit të versionit testues të postuar në faqen WABetaInfo zbulojnë se si do të duket. Në rastin e dërgimit të mesazheve në aplikacione të tjera, përdoruesve do t’u shfaqet një paralajmërim se aplikacione të tilla mund të përdorin enkriptime të ndryshme nga skaji në skaj dhe mund t’i trajtojnë të dhënat e përdoruesit ndryshe.

Siç vihet re në blogun e Metës, platforma po përditëson kushtet e saj të shërbimit dhe politikën e privatësisë, duke filluar nga 11 prilli, në përputhje me Aktin e Shërbimeve Dixhitale dhe Aktin e Tregjeve Dixhitale. Më e rëndësishmja në këto kushte të përditësuara është aftësia për të dërguar mesazhe nga WhatsApp te aplikacionet e palëve të treta të mbështetura, pa përmendur se cilat aplikacione janë.

Kështu, falë rregulloreve evropiane, WhatsApp së shpejti do të ndryshojë rrënjësisht dhe nuk do të jetë më i njëjti, komentoi Forbes për atë që i pret përdoruesit e WhatsApp, ndërsa duhet theksuar se ndryshimet i referohen, siç thuhet në blogun zyrtar të kompanisë, rajoni evropian.

LEXO EDHE:

Back to top button