Ne kemi luajtur gabim Super Mario gjatë gjithë jetës sonë

Miliona lojtarë po luajnë gabim Super Mario Bros. për 37 vjet, pa e ditur se ka një rrugë shumë më të lehtë.

Ndërsa nuk konsiderohet si origjinali Super Mario Bros., loja e vitit 1985 ishte veçanërisht e vështirë, sigurisht që i përkiste një brezi lojërash ku lojtarët nuk kishin luksin e humbjes. Konkretisht, kur bëhet fjalë për Marion, pa marrë parasysh se ku humbet jeta e fundit, loja do të na rikthejë në nivelin 1-1 dhe duhet të fillojmë nga e para. Të paktën kështu menduam…

Miliona njerëz luajtën Super Mario Bros. sipas këtyre rregullave, miliona njerëz vuajtën gjithashtu pasojat e humbjes së tyre. Përparimi në 32 nivele vetëm për të humbur ndaj Bowser është dënim i mjaftueshëm. Një rikthim në 1-1 dhe tingulli i shiritave të parë të këngës ikonike me temë? Torturë!

Megjithatë, rezulton se ne kemi luajtur gabim gjatë gjithë këtyre viteve dhe nuk kishte asnjë arsye për të kaluar nëpër të gjitha nivelet përsëri pas humbjes së jetës sonë të fundit. E lexuat mirë – ne patëm mundësinë të hidheshim përsëri në botën ku u mundëm!? Ndërsa ky sekret ka qarkulluar në internet prej vitesh, RetroGamingOnline e bëri atë viral në TikTok me videon e tyre të fundit.

@retrogamingonline How did I not know this??! #retrogaming #retrogamer #retrogamingontiktok #videogames #nintendo #90skids #nostalgia #retrogames #80s #mario #mariobros #nes ♬ original sound – RetroGamingOnline

Ky truk funksionon në çdo version të origjinalit Super Mario Bros. lojëra – qofshin NES, Wii U, Nintendo Switch ose emulator – kështu që mund t’i provoni vetë. Herën tjetër kur të humbni gjithë jetën, lëreni lojën të kthehet në ekranin bazë, mbani butonin A dhe më pas shtypni Start. Loja do të rifillojë në nivelin e parë të botës ku keni vdekur, në vend që të rifillojë nga 1-1.

Kjo do të thotë nëse vdes në nivelin 4-1, kthehesh në 4-1. Nëse keni humbur në nivelin 7-3, ktheheni në 7-1. Pra, do t’ju duhet të luani në të gjitha nivelet botërore që keni mundur tashmë, por sigurisht që është më mirë sesa të filloni nga e para.

 

LEXO EDHE:

Back to top button