Në këtë mënyrë do të bëni vetëm dëm: Mos e ruani këtë ushqim në derën e frigoriferit

Ekspertët e dekorit të shtëpisë shpesh pretendojnë se mënyra se si është organizuar kuzhina dhe frigoriferi i dikujt mund të thotë shumë për atë person. Domethënë, shpesh ndodh që kur hapni derën e frigoriferit, në të gjeni shumë ushqime të panevojshme, të cilat ose thjesht zënë vend, ose ndoshta u ka skaduar afati.

Frigoriferi harxhon shumë energji, por ruan edhe ushqimin që hani, ndaj duke futur disa ndryshime të vogla në organizimin e tij, do të kursenit edhe energjinë elektrike edhe paratë. Chris Baisley nga kompania e sigurimeve Smart Cover ka zbuluar një mënyrë që ushqimi mund të zgjasë më gjatë me një riorganizim të vogël të frigoriferit, duke bërë njëkohësisht kursime të konsiderueshme.

“Një orar i mirë është çelësi i gjithçkaje. Të dimë se ku është dhe ku mund ta gjejmë në çdo moment është ajo që na nevojitet. Në këtë mënyrë do të shmangim humbjen e ushqimit, por edhe të parave për diçka që nuk na nevojitet”, ka theksuar Kaver. Është e rëndësishme që çdo ushqim të ketë vendin e tij sipas temperaturës që i nevojitet.

Ushqimi që nuk duhet të mbani në derën e frigoriferit është qumështi. Domethënë, shumë njerëz e ruajnë qumështin në derë, që është një qasje krejtësisht e gabuar, sepse nuk është vendi ku ai do të mbetet i freskët, duke pasur parasysh se ndarjet në derë janë më të ngrohta se pjesa tjetër e frigoriferit. Gjithashtu, për shkak të peshës së krijuar aty, frigoriferi përdor energji shtesë për ftohje dhe në këtë mënyrë konsumon më shumë energji elektrike. Nga ana tjetër, erëzat dhe salcat kanë një jetëgjatësi më të gjatë, kështu që nuk do të jetë e dëmshme t’i mbani ato në derë.

LEXO EDHE:

Back to top button