Në këto vende, punëtorët kanë pushimet më të gjata të drekës

Shumë vende e shohin pushimin e drekës si një pjesë të rëndësishme të ditës së punës dhe një kohë për të pushuar dhe për të rimbushur bateritë.

Një pushim dreke jo vetëm që do të thotë që keni kohë për të ngrënë dhe shijuar ushqimin tuaj, por edhe për të marrë kohë për t’u shoqëruar me kolegët, për të bërë një shëtitje ose për të marrë një sy gjumë.

Spanja: 3 orë

“Siesta” spanjolle nuk është shaka. Në këtë vend, shumica e kompanive bëjnë pushim nga ora 14 deri në 17:00 dhe më pas punojnë edhe për tre orë të tjera para mbylljes. Por pse pikërisht këto orë dhe jo, le të themi, nga 9 e mëngjesit deri në mesditë? Sepse është koha më e nxehtë, gjë që çon në ulje të produktivitetit, pavarësisht nëse jeni duke punuar jashtë ose në zyrë. Spanjollët i mbajnë fort traditat e tyre.

Greqia: 3 orë

Pushimi i gjatë i drekës në Greqi nuk lidhet edhe aq me pushimet. Grekët e shohin drekën si vaktin më të rëndësishëm të ditës, që do të thotë se kalojnë më shumë kohë në të. Shumica e njerëzve shkojnë në shtëpi për drekë dhe një sy gjumë rreth orës 14:00 dhe kthehen në punë në orën 17:00.

Francë: 2 orë

Është e pranueshme që blerësit në Francë, qoftë në Parisin e zhurmshëm apo në Provence rurale, të pushojnë ndërmjet orës 14 dhe 16. Kjo është një festë universale si për fëmijët e shkollës ashtu edhe për punëtorët.

Kinë: 2 orë

Punëtorët në Kinë marrin një pushim dreke midis orës 12:00 dhe 14:00, e cila fillon me një drekë të shpejtë e ndjekur nga një sy gjumë. Ideja e një sy gjumë po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar në një vend ku nuk është më e pazakontë që fabrikat të lejojnë punëtorët të kënaqen me dremitjet gjysmë ore.

Brazil: 2 orë

Punëtorët brazilianë dinë të shfrytëzojnë sa më shumë pushimin e drekës. Ata shpesh caktojnë një takim jashtë zyrës në orën 10:30 ose 11:00 dhe më pas bëjnë një pushim dy-orësh. Por si në Spanjë, darka fillon shumë vonë, gjë që i lejon ata të punojnë deri vonë.

Itali: 90 minuta

Nëse shefi juaj nuk është mjaft i qetë, një orë e gjysmë për drekë është praktikë shumë e rrallë. Por në Itali është standard.

LEXO EDHE:

Back to top button