Në kryqëzim ka trafik të dendur dhe dikush nxiton: Çfarë duhet të bëjë makina e kuqe në këtë situatë?

Në kryqëzim ka trafik të dendur dhe dikush nxiton: Çfarë duhet të bëjë makina e kuqe në këtë situatë?

Shikoni situatën në foto, pastaj përpiquni t’i përgjigjeni pyetjes…

Në rrugën me të drejtë kalimi ka shumë trafik, aq sa makina e verdhë praktikisht ka bllokuar kryqëzimin. Dhe shoferi i makinës së kuqe po pret radhën e vet dhe mendon se çfarë duhet të bëjë.

Si duhet të sillet drejtuesi i makinës së kuqe në situatën në foto, kur mjetet përballë nuk lëvizin…

Shikoni foton, pastaj përgjigjuni pyetjes.

Përgjigjja:

Makina e kuqe, në situatën në foto, nuk bën të hyjë në kryqëzim, sepse për shkak të dendësisë së trafikut do të ndalet në vendkalim ose në kryqëzim dhe kështu do të pengojë qarkullimin e automjeteve dhe këmbësorëve.

LEXO EDHE:

Back to top button