Në listën e 100 pjatave më të mira në botë, asnjë nuk është nga Maqedonia

Taste Atlas publikoi listën e 100 ushqimeve më të mira në botë për vitin 2022 , sipas vlerësimit të mbi 100,000 njerëzve në mbarë botën.

Në mesin e 100 pjatave të para tradicionale, nuk ka asnjë të vetme maqedonase, por për këtë arsye qebapët nga Bosnja dhe Hercegovina u renditën në vendin e 64-të dhe burgeri serb në vendin e 99-të.

Kështu, tregohet se qebapët më të mirë gjenden në qebaptoren Tima-Irma në Mostar, ndërsa burgeri është më i shijshmi në Toaster Bar në Novi Sad, Serbi.

Lista dominohet kryesisht nga gatimet nga Turqia, Italia, Greqia, Japonia dhe vende të tjera.

Nga 100 ushqimet më të mira në botë, këto janë 10 më të mirat:

1. Kare (Japoni)
2. Picanha (Brazil)
3.  Amêijoas à Bulhão Pato (Portugali)
4. Tangbao (Kinë)
5. Guotie (Kinë)
6.  Phanaeng Curry (Tajlandë)
7.  Ceviche mixto (Peru)
8.  Ghormeh sabzi (Iran)
9.  Cağ kebabı (Turqi)
10.  Pollo a la brasa (Peru).

LEXO EDHE:

Back to top button