Sallatë festive e Vitit të Ri me pulë dhe fara lulekuqe

Dekorimi më i bukur në tryezën e Vitit të Ri do të jetë kjo sallatë festive me fara pule dhe lulekuqe. Ky meze është bërë nga përbërës të lirë.

Sallatat festive po bëhen gjithnjë e më të njohura dhe përveçse duken bukur dhe zbukurojnë çdo tryezë, ato janë tepër të shijshme. Duken si ëmbëlsira, dhe përbërësit mund t’i përdorni sipas dëshirës. Propozimi ynë është një sallatë festive me fara pule dhe lulekuqe që do të përshtatet në mënyrë perfekte në tryezën e çdo viti të ri. Kombinimi i përbërësve është i përsosur dhe përgatitja nuk ka qenë kurrë më e lehtë.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 daulle
  • 3 domate
  • 2 vezë
  • 120 g djathë të fortë
  • 3 simite tost
  • 3 thelpinj hudhre
  • 1 lugë çaji piper i butë
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle fara lulekuqe
  • majonezë
Përgatitja:

Zieni mishin dhe vezët, më pas priteni djathin dhe bukën në kubikë më të vegjël. Kriposim hudhrat e shtypura, i specit, i hedhim pak piper dhe i hedhim vaj. E trazojmë dhe e lëmë për 5 minuta, më pas e kullojmë masën në një tigan (që të mbetet vetëm vaj në tigan), më pas skuqim bukën e grirë. Pritini në kubikë të vegjël domatet dhe vezët e ziera, mishit i hiqni lëkurën dhe e prisni në kubikë të vegjël. Në një pjatë më të madhe vendosim një unazë me diametër 20 centimetra dhe shtyjmë pulën e më pas rrafshojmë. Lyejeni me majonezë, vendosni vezët dhe rrafshoni. Kriposeni dhe lyeni me majonezë, më pas rregulloni domatet. Përhapeni sërish me majonezë, më pas shtoni djathin. Dhe për herë të fundit, lyeni me majonezë, më pas spërkatni me kubikë buke të thekur. Hiqni unazën, spërkatni sallatën me farat e lulekuqes dhe do të jetë gati për tryezë.

LEXO EDHE:

Back to top button