Në mesnatë fillon heshtja zgjedhore

Në mesnatë fillon heshtja zgjedhore

Dita e fundit e fushatës për zgjedhjet presidenciale është më 24 prill.

Heshtja fillon sonte në mesnatë, e cila përfundon ditën e votimit në orën 19:00.

Sipas udhëzimeve për transmetuesit, për Zgjedhjet Presidenciale dhe Parlamentare 2024, gjatë heshtjes zgjedhore për zgjedhjet presidenciale, më 23 dhe 24 prill (deri në orën 19:00) 2024, vazhdon fushata për zgjedhjet parlamentare, por pasqyrimi mediatik në lajmet dhe informacionet e veçanta tregojnë ndalesa të pjesëmarrësve në fushatat zgjedhore për të dy proceset zgjedhore.

Votuesit në zgjedhjet e shtata parlamentare do të mund të zgjedhin një nga shtatë kandidatët për president – pesë burra dhe dy gra.

Kandidatët janë presidenti aktual Stevo Pendarovski i mbështetur nga LSDM, Gordana Siljanovska Davkova nga VMRO-DPMNE, Biljana Vakovska e mbështetur nga e Majta, Maxim Dimitrievski – ZNAM, Stevço Jakimovski – GROM, Arben Taravari nga koalicioni VLEN dhe  Bujar Osmani nga Fronti Evropian.

Karakteristikë e këtyre zgjedhjeve është se në vend të të dielës do të mbahen të mërkurën, ditë e shpallur nga Qeveria si ditë jopune. Gjithashtu, këto zgjedhje përkojnë me zgjedhjet për deputetë dhe identifikimi i votuesve do të jetë sërish me aparate identifikimi biometrike.

Raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale, i cili pritet të zhvillohet, do të përkojë me zgjedhjet parlamentare të 8 majit dhe kur votuesit të shkojnë në qendrat e votimit para se të marrin fletëvotimin, do të duhet të deklarojnë nëse do të votojnë për të dyja zgjedhjet. . ose jo. Nëse nuk duan të votojnë në asnjë prej zgjedhjeve, nuk do të mund të ndryshojnë mendje gjatë ditës dhe të kthehen sërish në qendrën e votimit dhe të votojnë.

Për zgjedhjet presidenciale, në listën zgjedhore janë regjistruar 1.814.317 zgjedhës. Në ekstraktet nga Lista Zgjedhore për votim në vend janë të regjistruar 1.713.758 zgjedhës, ndërsa jashtë vendit apo zyrat konsullore do të votojnë 2.569 zgjedhës.

LEXO EDHE:

Back to top button