Nëse vuani nga anemia konsumoni këto ushqime

Nëse vuani nga anemia konsumoni këto ushqime

Anemia është një sëmundje që ndodh kur trupi juaj nuk ka mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut. Kjo shkaktohet zakonisht nga humbja e gjakut, shkatërrimi i qelizave apo paaftësia e trupit tuaj për të prodhuar mjaftueshëm të tilla.

Ka shumë lloje të anemisë, ku ai më i përhapuri është ai i mungesës së hekurit. Qelizat e kuqe të gjakut prodhojnë një proteinë të qujatur hemoglobinë. Pa hekur të mjaftueshëm, trupi juaj nuk mund të prodhojë sasinë e duhur të hemoglobinës që qelizat të furnizojnë trupin me gjak të pasur me oksigjen.

Një dietë e pasur me hekur dhe vitamina B është e rëndësishme nëse keni anemi. Duhet të konsultoheni me mjekun për medikamentet që duhen marrë apo sasinë e hekurit që duhet të konsumoni.

LEXO EDHE:

Back to top button