Nga nesër Struga turistike do të nisë me kufizime të energjisë elektrike

Nga nesër Struga turistike do të nisë me kufizime të energjisë elektrike

Përderisa autoritetet lokale në Strugë paralajmërojnë kufizime për ndriçimin e rrugëve, shikuesit na dërgojnë video që tregojnë se si ndriçojnë dritat përgjatë shëtitores së qytetit në Strugë edhe gjatë ditës.

Ndërkohë, gastronomët dhe biznesmenë u kërkojnë autoriteteve vendore të gjejnë mënyrë tjetër për të kursyer energjinë elektrike, jo duke errësuar qytetin.

Thonë se do të lërë imazh të keq për turizmin.

“Struga është qytet i mbushur me kafene, objekte turistike që kërkojnë ndriçimin e duhur. Nuk është mirë nëse shëtitorja është në errësirë ndërsa objekti të funksionojë. Nuk lë përshtypje të mirë as te vendasit e as te mysafirët. Kjo do t’i zmbrapsë”, u shpreh Zdravko Golaboski – biznesmen.

Reaguan edhe një pjesë e partive në Strugë.

“Pjesë të qytetit dhe disa fshatra deri më tani nuk kanë pasur mundësinë të gëzojnë privilegjin e të paturit ndriçim rrugor. Ndoshta me këtë masë do të zvogëlohen edhe ato të lidhura ilegalisht në instalimet e ndriçimit publik, kështu që nuk do të shohim drita të ndezura gjatë gjithë ditës. Pjesa tjetër e qytetarëve do të vazhdojë të paguajë tarifa për ndriçimin rrugor, të cilin fatkeqësisht nuk e kanë pasur deri më tani”, thonw nga VMRO DPMNE.

Në buxhetin e këtij viti nuk ishte paraparë që të ketë rritje të çmimit të energjisë elektrike dhe që faturat komunale do jenë 3 deri në 4 herë më të larta se më parë./ Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button