Një aplikacion falas për monitorimin dhe parashikimin e motit në kohë reale

Një aplikacion falas për monitorimin dhe parashikimin e motit në kohë reale

“Zoom earth” (Zoom earth) nuk është padyshim një aplikacion klasik i parashikimit të motit, sepse është i specializuar në shfaqjen e kushteve të motit në kohë reale.

Të dhënat shfaqen në një hartë interaktive me opsionin për të ndezur dhe fikur shtresat që ofrojnë informacione të ndryshme. Aplikacioni mund të përfshijë gjithashtu një ekran klasik radar, animacion të lëvizjes së erës, burime nxehtësie, zjarre aktive dhe detaje stuhie.

Karakteristika kryesore e ofruar nga aplikacioni është disponueshmëria e radarëve të shumtë si pamja satelitore, pamja klasike, pamja e shiut, parashikimet e lëvizjes së erës, temperatura, lagështia dhe presioni atmosferik.

Të dhënat e motit në kohë reale përditësohen çdo 10-15 minuta dhe shkarkohen nga satelitë të shumtë. Hartat e parashikimit përditësohen çdo gjashtë orë. Aplikacioni ofron gjithashtu një opsion për të lëvizur nëpër kohë për të gjurmuar ndryshimet në hartë.

Aplikacioni është falas dhe i disponueshëm për telefonat Android dhe iOS .

LEXO EDHE:

Back to top button