Një gabim që shumë njerëz e bëjnë, kur lajnë rrushin

Mësoni si të lani siç duhet rrushin dhe të hiqni çdo pesticid.

Rrushi përmban shumë vitamina B, por edhe hekur, kalcium, magnez, kalium, zink dhe bakër. Por gjatë kultivimit shpesh trajtohet me pesticide që shpesh mbeten mbi të edhe pas larjes.

Prandaj, është e nevojshme të lani mirë rrushin. Megjithatë, puna është se uji nuk është i mjaftueshëm, ndaj aplikoni këtë truk të thjeshtë dhe sigurohuni që të hiqni të gjitha pesticidet dhe toksinat.

Nëse nuk planifikoni të hani rrushin menjëherë, është e rëndësishme të prisni me larje sepse nëse i lani menjëherë do t’i shtoni lagështirë shtesë, kështu që frutat do të prishen më shpejt.

Larja e rrushit me uthull

Hidhni dy lugë çaji uthull në dy litra ujë, më pas vendosni rrushin në atë tretësirë ​​dhe lëreni të qëndrojë për 5 deri në 10 minuta. Më pas, lani secilën tufë veç e veç nën një rrjedhë uji të ftohtë. Në këtë mënyrë do të lani çdo mbetje të mbetur bakteriale ose pesticide.

Gjithashtu, nuk duhet të shqetësoheni, sepse uthulla nuk do të ndihet dhe as rrushi nuk do të ndryshojë shijen.

LEXO EDHE:

Back to top button