Një grua nga Turqia u divorcua nga burri për shkak të higjienës së keqe, do të marrë edhe një dëmshpërblim të madh

Gruaja paraqiti kërkesën për divorc, duke e akuzuar të shoqin për neglizhencë të higjienës personale, se nuk lahej për ditë të tëra, lante dhëmbët vetëm një ose dy herë në javë dhe mbante të njëjtat rroba për ditë të tëra.

Një gjykatë turke ka dhënë divorcin për një çift nga Ankaraja për shkak të higjienës së dobët të burrit dhe ai duhet t’i paguajë gruas së tij 500,000 lira turke (16,475 dollarë) si dëmshpërblim, raporton Hurriyet Daily News.

Gjykata e pranoi arsyen e gruas për higjienën joadekuate të burrit si arsye të mjaftueshme për zgjidhjen e martesës së tyre dhe e konsideroi burrin plotësisht përgjegjës për prishjen e saj.

Gruaja paraqiti kërkesën për divorc, duke e akuzuar të shoqin për neglizhencë të higjienës personale, se nuk lahej për ditë të tëra, lante dhëmbët vetëm një ose dy herë në javë dhe mbante të njëjtat rroba për ditë të tëra.

Vendimi fillestar për këtë çështje, i dhënë nga një gjykatë familjare në Ankara, u la në fuqi nga Gjykata e Apelit, e cila konfirmoi se bashkëshorti, si pala që neglizhoi higjienën personale, ishte plotësisht fajtor për rrethanat që çuan në divorc.

LEXO EDHE:

Back to top button