Një kardiolog ka zbuluar se cili djath është i mrekullueshëm për shëndetin e zemrës

Sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku kryesor i vdekjeve në botë dhe për këtë arsye është shumë e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje e veçantë shëndetit të zemrës

Dieta luan një rol të madh këtu dhe rekomandohet të hiqni djathin prej saj. Megjithatë, është e vërtetë që disa djathëra nuk janë shumë të mirë për zemrën, por ka mundësi më të shëndetshme.

“Disa ushqime, të tilla si ato me yndyrë të ngopur dhe natrium, mund të rrisin rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare”, tha kardiologu Dr. Cheng-Han Chen. Anasjelltas, një dietë me bazë bimore të pasura me fibra dhe me pak yndyrë të ngopur mund të jetë e dobishme për shëndetin e zemrës.

Megjithatë, edhe pse djathi përmban yndyra të ngopura dhe natrium, kardiologu thotë se mund të jetë ende pjesë e një diete të shëndetshme për zemrën. Megjithatë, ai thekson: “Djathi që zgjidhni nuk duhet të jetë shumë i pasur me yndyra të ngopura dhe natrium dhe duhet ta hani me moderim”. Ai zbuloi një tendosje për të cilën betohet për shëndetin e mirë të zemrës.

“Mozzarella është një burim i mirë i proteinave dhe kalciumit, madje përmban probiotikë që mund të përfitojnë shëndetin dhe imunitetin e zorrëve. “Mocarela e freskët ka më pak yndyrë të ngopur dhe natrium se djathrat e tjerë”, thotë Dr Chen. Ai pretendon se mocarela është një nga djathrat më të mirë për shkak të përmbajtjes së ulët të natriumit dhe yndyrave të ngopura.

Një porcion 28 gram mocarela përmban më shumë se gjashtë gram proteina, 143 miligramë kalcium, 138 miligramë natrium dhe rreth katër gram yndyrë të ngopur.

Sidoqoftë, ne duhet të shikojmë faktet e të ushqyerit në etiketën e mocarelës, sepse numri i natriumit mund të ndryshojë.

“Është mirë të shmangni mocarelën me shumë natrium sepse ajo mund të rrisë presionin e gjakut, përveç efekteve të tjera”, përfundoi Dr Chen.

LEXO EDHE:

Back to top button