Një kompani suedeze ka prodhuar pantallona për motoçiklistët, me airbag

Për shkak se motoçikletat nuk vijnë me airbag, disa novatorë kanë dalë me një zgjidhje për të mbrojtur motoçiklistët. Ata vendosën airbag në pantallonat e tyre.

Marka suedeze Mo’cycle ka zhvilluar pantallona, ​​të parat e llojit të tyre, që fryhen brenda sekondave pas rënies për të siguruar mbrojtje për pjesën e poshtme të trupit në rast aksidenti.

Ato përbëhen nga një kuti e zëvendësueshme e dioksidit të karbonit që lëshon gazin kur kalorësi fillon të bjerë nga motoçikleta.

– Pantallonat janë po aq të rehatshme si të tjerat dhe janë bërë me material të papërshkueshëm nga uji, që merr frymë dhe rezistente ndaj gërvishtjeve – thekson kompania në faqen e tyre të internetit.

Por që pantallonat të “ndiejnë” rënien, duhet të lidhen me motoçikletën. Kjo arrihet përmes një kordoni elastik që i lejon kalorësit të lëvizë me lehtësi trupin e tij ndërsa është i lidhur me motorin. Kjo do të thotë që motoçikleta nuk ka nevojë për ndonjë përshtatje të veçantë për të lidhur kordonin.

Kur shoferi fillon të bjerë nga sedilja për shkak të një përplasjeje, kordoni lirohet nga pantallonat dhe në atë moment aktivizohen airbags. Procesi është jashtëzakonisht i shpejtë, duke lejuar që jastëkët e ajrit të fryhen plotësisht përpara se shoferi të godasë në tokë.

LEXO EDHE:

Back to top button