Një ndryshim i thjeshtë në rutinën tuaj të përditshme mund t’ju ndihmojë të humbni peshë

Një ndryshim i thjeshtë në rutinën tuaj të përditshme mund t'ju ndihmojë të humbni peshë

Hulumtimet e reja tregojnë se një ndryshim i thjeshtë në mënyrën se si flini mund t’ju ndihmojë të hiqni kilogramët e tepërt. Studiuesit kanë zbuluar se njerëzit që flenë rregullisht dhe kanë një gjumë të pandërprerë të natës i përmbahen më mirë planeve të tyre të stërvitjes dhe dietës.

Hulumtimi shqyrtoi se si cilësia e gjumit ndikon në respektimin e një programi për humbje peshe në 125 pjesëmarrës. Ata që bënin rregullisht shtatë deri në nëntë orët e rekomanduara të gjumit kishin më shumë gjasa të merrnin pjesë në seancat në grup, si dhe të përmbushnin qëllimet e kalorive dhe ushtrimeve. Dr. Christopher Klein nga Universiteti i Pittsburgh tha se gjumi i mirë mund t’i ndihmojë njerëzit të qëndrojnë në aktivitetin e tyre fizik dhe objektivat e humbjes së peshës.

– Nuk prisnim të shihnim një lidhje midis gjumit të shëndetshëm dhe masave të modifikimit të stilit të jetesës. Këto rezultate tregojnë se optimizimi i gjumit mund të çojë në respektimin më të mirë të modifikimit të stilit të jetesës, tha ai.

Të flesh shtatë deri në nëntë orë është jetike për të mbështetur trurin dhe për të qëndruar të shëndetshëm.

– Gjumi i mirë i lejon trurit të riparojë dhe rishikojë sinapset, duke rritur aftësinë për të modifikuar sjelljen. Gjithashtu siguron më shumë energji dhe fokus ditën tjetër, duke e bërë ushtrimin më të fuqishëm dhe efektiv. Në planin afatgjatë, kjo mund t’i ndihmojë njerëzit t’i përmbahen programeve të humbjes së peshës, shpjegoi David Spiegel nga Universiteti Stanford.

LEXO EDHE:

Back to top button