Një në 10 persona në Gjermani preken nga vjedhja e identitetit në internet

Një në 10 persona në Gjermani preken nga vjedhja e identitetit në internet

Më shumë se një në 10 të rritur në Gjermani, ose 11 për qind, kanë qenë viktima të vjedhjes së identitetit në internet, sipas një sondazhi të kryer nga instituti i sondazheve të opinionit YouGov në emër të iniciativës kombëtare për parandalimin e krimit të udhëhequr nga policia (ISH).

Sipas ISH, kriminelët përdorin të dhëna si emri, data e lindjes, adresa ose karta e kreditit ose numrat e llogarive të viktimave të tyre për të krijuar llogari përdoruesish me shërbimet online dhe për të bërë blerje ose kontrata me shpenzimet e të tjerëve.

-Viktimat zakonisht e kuptojnë këtë vetëm kur është tepër vonë dhe transfertat janë postuar në llogari ose faturat kanë ardhur, thuhet në studim.

Shumë kriminelë kibernetikë aktualisht po përfitojnë nga tregu i ngushtë gjerman i banesave. Për shembull, njerëzit që kërkojnë një apartament mashtrohen nga një reklamë e rreme për të përfunduar procedurën e identifikimit postar për një aplikim për të parë gjoja një apartament. Të prekurit shpesh nuk e kuptojnë se thjesht po ndihmojnë mashtruesit të hapin një llogari bankare në emër të tyre për t’u përdorur për qëllime kriminale, si pastrim parash, shkruan DPA.

Veçanërisht brezi i ri është i pakujdesshëm: në anketë, një në tre 18-24-vjeçarë tha se përdorin të njëjtin fjalëkalim për disa llogari përdoruesish në internet; Mesatarisht, vetëm një në pesë e bën këtë.

LEXO EDHE:

Back to top button