Një restorant lundrues në Norvegji është bërë një hit i TikTok

Një restorant lundrues në Norvegji është bërë një hit i TikTok

Në pjesën perëndimore të Norvegjisë, në fjordin e bukur Hardanger, restoranti i sapohapur Iris është kthyer në një hit të internetit.

Falë vendndodhjes së tij të pazakontë në një instalacion arti lundrues dhe konceptit unik të ngrënies, restoranti u bë shpejt viral në TikTok. Vetëm 24 persona mund të marrin pjesë në darkën gjashtë-orëshe çdo natë, dhe restoranti tashmë është plotësisht i rezervuar deri në tetor.

Sipas informacioneve në faqen e internetit të restorantit, gjithçka fillon me një shëtitje me varkë nga qyteti i afërt i Rosendal, me një ndalesë dhe mirëseardhje në formën e mini-snackeve në kuzhinieren Annika Madsen në ishullin Snilstveitoy.

Më pas, të ftuarit mbërrijnë në instalacionin lundrues të artit të quajtur Syri i Salmonit, ku mbrëmja fillon me një përvojë nënujore shumëshqisore. Vizitorët më pas vazhdojnë në dhomën e ngrënies ku shërbehet një menu degustimi e plotë me pamje mbresëlënëse të fjordit dhe vargmaleve malore aty pranë.

Menuja e plotë e restorantit nuk dihet ende, por ajo që dimë është se mbi gjashtë orë dhe mbi 18 kurse, darkuesit mund të presin shijet e mjedisit të tyre, me theks në prodhimet lokale dhe të qëndrueshme. Menuja u krijua për të treguar historinë e sfidave dhe kërcënimeve për sistemin global të ushqimit, por edhe për të paraqitur ide të reja për të ardhmen e gastronomisë së lartë.

@marieriksmoen Most spectacular restaurant in Norway! #restaurant #spectacular #michelin #michelinstar #iristherestaurant #hardangerfjord #norway ♬ Theme from “A Summer Place” – Percy Faith And His Orchestra

Për këtë darkë unike, mysafirët do të duhet të paguajnë 3200 NOK, që është afërsisht 399 euro, me opsionin e shtimit të verës për një shtesë prej 2500 NOK (afërsisht 267 euro) ose pije joalkoolike për 1500 NOK (afërsisht 160 euro).

Por kujdes për ata me nevoja të veçanta dietike, për shkak të natyrës sezonale dhe lokale të pjatave, restoranti nuk do të kujdeset për veganët, vegjetarianët dhe ata me kufizime të caktuara dietike.

Pas këtij projekti unik qëndron shefja e re daneze Anika Madsen, e cila u zhvendos në ishullin Snilstvetoj, jo shumë larg instalacionit të artit lundrues, për t’u integruar plotësisht me mjedisin nordik, ku gjen përbërës për pjatat e saj në ujërat e afërta dhe malet.

Salmon Eye, shtëpia lundruese e restorantit Iris, është instalimi më i madh i artit lundrues në botë dhe financohet nga Eide Fjordbruk, një fermë e qëndrueshme salmonësh. Ky instalim çeliku, i cili është mbi 14 metra i lartë dhe përfshin katër nivele (sipër dhe nën ujë), është vepër e studios arkitekturore Kvorning Design.

Çmimi i kësaj eksperience nuk është i vogël. Çfarë mendoni ju? A ia vlen investimi kjo përvojë unike apo është e tepërt për një restorant, pavarësisht vendndodhjes dhe konceptit?

 

LEXO EDHE:

Back to top button