Një shenjë e pazakontë e mungesës së vitaminës B12

Vitaminat dhe mineralet luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e niveleve të energjisë dhe reduktimin e rrezikut të sëmundjeve të ndryshme. Ato ndihmojnë në disa funksione trupore si për të luftuar infeksionet, forcimin e kockave, përshpejtimin e shërimit të plagëve dhe rregullimin e hormoneve.

Megjithatë, mungesa e ndonjë vitamine ose minerali thelbësor mund të prishë funksionimin e trupit tonë dhe të shkaktojë disa probleme shëndetësore.

Pse është e rëndësishme vitamina B12?

LEXO EDHE:

Back to top button