Një tjetër faqe piraterike shum e njohur, u mbyll

Një tjetër faqe piraterike shum e njohur, u mbyll

Pasi Aleanca Anti-Pirateria arriti të mbyllte faqen Extreme Download muajin e kaluar , tani një tjetër po hyn në histori – Zippyshare ka njoftuar se do të mbyllet deri në fund të muajit.

Pavarësisht nëse shkarkoni përmbajtje pirate rregullisht ose herë pas here, në udhëtimin tuaj nën flamurin e zi me siguri keni hasur në lidhje Zippyshare në forume ku keni shkarkuar atë që keni kërkuar. Fatkeqësisht, edhe kësaj faqeje i ka ardhur fundi. Zippyshare njoftoi se faqja do të mbyllet deri në fund të marsit.

Në rast se nuk e dinit, Zippyshare është një faqe interneti falas për ndarjen e skedarëve. U lançua në vitin 2006 dhe për 17 vjet ka qenë një destinacion i preferuar për shumë njerëz që duan të ndajnë skedarë në internet.

Për shkak të thjeshtësisë së tij, d.m.th lehtësisë së përdorimit, kjo faqe shumë shpejt u përdor gjerësisht për ndarjen e materialeve pirate. Ishte gjithashtu shumë popullor këtu, në forumet tona. Kjo është arsyeja pse mbyllja e Zippyshare përfaqëson humbjen e një sasie të madhe piraterie që ndahej ekskluzivisht përmes kësaj faqeje.

“Hej djema, ne vendosëm në fund të këtij muaji ta mbyllim projektin. Ne ju kërkojmë të bëni kopje rezervë të skedarëve tuaj, keni gati dy javë për ta bërë këtë. Deri atëherë, faqja do të funksionojë pa asnjë problem. Nuk jemi më në gjendje ta mirëmbajmë faqen. Faleminderit që jeni me ne ndër vite. Shihemi në thellësi të internetit”, është pjesë e postimit të ekipit të Zippyshare.

Si arsye kryesore për mbylljen, Zippyshare përmendi faktin se që nga fillimi i saj, faqja e tyre ka pasur një formë pothuajse të pandryshuar, duke e quajtur atë një “dinosaur”, dhe si i tillë nuk mund të përballojë më konkurrencën. Gjithashtu, faqja jeton në reklama, dhe për shkak se shumë përdorin softuer për bllokimin e reklamave, faqja nuk ka fitim. Si arsye të tretë ata përmendën rritjen e çmimit të energjisë elektrike, e cila për shkak të numrit të madh të serverëve në të cilët mbështetet faqja nënkupton edhe kosto të mëdha.

LEXO EDHE:

Back to top button