Një truk gjatë vaktit ndihmon më tej në djegien e yndyrës

Ngrënia e perimeve para karbohidrateve në vakt mund t'ju ndihmojë të humbni peshë, pohojnë shkencëtarët japonezë.

Hulumtimet tregojnë se ngrënia e perimeve stimulon prodhimin e GLP-1, një hormon që ju bën të ndiheni të ngopur. Kur mbushni stomakun me perime, karbohidratet nuk do të treten aq shpejt dhe nuk do të hyjnë në gjak aq shpejt.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se rendi i vakteve, dmth. se si e konsumoni atë që hani gjatë një vakti mund të ndikojë gjithashtu në ngopjen.

Duke zgjedhur fillimisht të hani perime, ju mbushni stomakun me fibra të shëndetshme dhe më pas ulni sasinë e karbohidrateve që dëshironi të hani.

Një studim i botuar në Diabetologia, një revistë e EASD (Shoqata Evropiane për Studimin e Diabetit), shikon se si renditja e vakteve ndikon në prodhimin natyral të GLP-1.

Studiuesit japonezë studiuan 22 të rritur midis moshës 35 dhe 70 vjeç për të parë se si koha që ata hanin karbohidrate ndikoi në një sërë masash, duke përfshirë sasinë e hormoneve që prodhonin.

Ngrënia e karbohidrateve e fundit rriti prodhimin e GLP-1, pavarësisht se çfarë u ngrënë nga pjata e parë.

LEXO EDHE:

Back to top button