A do të punojnë njerëzit 3.5 ditë në javë për shkak të inteligjencës artificiale: “AI” tashmë po zëvendëson punën në disa profesione

A do të punojnë njerëzit 3.5 ditë në javë për shkak të inteligjencës artificiale: "AI" tashmë po zëvendëson punën në disa profesione

Për shkak të përparimit të shpejtë të inteligjencës artificiale, gjeneratat e reja do të punojnë për 3.5 ditë dhe jetëgjatësia do të zgjatet në 100 vjet, tha së fundmi Jamie Dimon, CEO i bankës amerikane JP Morgan Chase.

A do të duket kështu e ardhmja në Maqedoni apo ky realitet është larg këtyre anëve?

“Inteligjenca artificiale sot mund të automatizojë me sukses operacionet e përsëritura të lodhshme të biznesit. Kompanitë në mbarë botën po përdorin mjete të reja të inteligjencës artificiale për të përpunuar komunikimin zanor. E dimë me siguri që kompanitë po planifikojnë investime të mëtejshme në zgjerimin e automatizimit të trafikut në të ardhmen, sepse aplikimi i inteligjencës artificiale padyshim që u sjell rezultate pozitive në biznes”, thonë ekspertët.

Fakti është se inteligjenca artificiale aktualisht nuk mund ta zgjidhë problemin e mungesës së personelit mjekësor, por mund të lehtësojë lehtësisht infermierët kur bëhet fjalë për detyra operacionale, si caktimi i takimeve me mjekët. Është gjithashtu e mundur që pacientët me AI t’u përgjigjen pyetjeve në lidhje me statusin e barnave në barnatore ose informacione për efektet anësore, d.m.th për vetitë e ilaçit në formën e një asistenti mjekësor virtual.

Duke zbatuar një asistent virtual, kostot financiare dhe të personelit për mbështetjen e klientit reduktohen pothuajse menjëherë, dhe në të njëjtën kohë shkalla e konvertimit të komunikimit do të rritet në mënyrë dramatike. Një avantazh tjetër është rritja e disponueshmërisë dhe aftësisë për të thirrur qendrën e kontaktit, pasi asistentët virtualë punojnë 24 orë në ditë dhe mund të përballojnë një numër të madh thirrjesh njëkohësisht.

Pronarët e bizneseve, përfshirë këtu, tashmë janë shumë të interesuar të aplikojnë inteligjencën artificiale në biznesin e tyre, sepse kanë një problem serioz me mungesën e stafit. Me ndihmën e inteligjencës artificiale, ky problem mund të tejkalohet me sukses.

LEXO EDHE:

Back to top button