Një vakt i ekuilibruar që kombinon përbërës të pasur me proteina dhe fibra

Për ata që janë vazhdimisht në lëvizje, është çelësi për të gjetur një mëngjes jo vetëm të përshtatshëm, por edhe të kënaqshëm, duke siguruar fokus dhe produktivitet gjatë gjithë mëngjesit.

Nutricionistët theksojnë nevojën për një vakt që jo vetëm të kënaq urinë, por gjithashtu ndihmon në humbjen e peshës dhe siguron energji të qëndrueshme.

Sipas profesorit Franklin Joseph nga klinika e Dr. Frank’s Weight Loss Clinic, një mëngjes i ekuilibruar që kombinon përbërës të pasur me proteina dhe fibra me ushqime me indeks të ulët glicemik (GI) është veçanërisht i dobishëm për ata që kanë një ditë të ngarkuar në punë larg shtëpisë.

“Mëngjesi është jetik për kontrollin e urisë dhe ruajtjen e niveleve të qëndrueshme të energjisë, veçanërisht për ata që duhet të presin deri në drekë për të ngrënë përsëri. Një mëngjes i pasur me proteina dhe fibra ndihmon në kontrollin e hormoneve të urisë dhe stabilizon sheqerin në gjak, duke reduktuar gjasat për të ngrënë ushqime jo të shëndetshme ose për të ngrënë më vonë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për punonjësit e zyrës, të cilët shpesh përballen me pushime të gjata midis vakteve”, tha ai.

Më pas ai theksoi rëndësinë e ushqimeve me GI të ulët, të tilla si manaferrat dhe farat, për një nxitje të vazhdueshme të energjisë gjatë gjithë mëngjesit.

“Përfshirja e përbërësve me GI të ulët si manaferrat dhe farat në rutinën tuaj të mëngjesit mund të bëjë një ndryshim të madh në mënyrën se si ndiheni në mëngjes”, shpjegoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button