Një veçori e re në Android ju lejon të lidheni me një hotspot pa një fjalëkalim

Një veçori e re në Android ju lejon të lidheni me një hotspot pa një fjalëkalim

Google ka shpalosur më të fundit të funksioneve të tij Android, dhe me të, po prezanton një nga veçoritë e tij më të mira në një kohë të gjatë.

Funksioni i ri Instant Hotspot ju lejon të lidhni tabletin tuaj Android me pikën kryesore të telefonit tuaj me një trokitje. Opsioni funksionon me telefonat që ekzekutojnë Android 11 ose më vonë, me një përjashtim të dukshëm: pajisjet Samsung. Sipas Google, Instant Hotspot nuk do të jetë i disponueshëm në asnjë pajisje Samsung.

Nëse keni një tablet Android ose Chromebook që nuk ka lidhje celulare, mund t’ju duhet të përdorni lidhjen e të dhënave të telefonit tuaj për të lidhur atë pajisje me rrjetin. Shumica e telefonave mbështesin ndarjen e lidhjes së internetit me pajisje të tjera duke krijuar një pikë interneti celulare. Meqenëse ndoshta nuk dëshironi që njerëz të rastësishëm të përdorin të dhënat tuaja, do t’ju duhet të vendosni një fjalëkalim për pikën tuaj të hyrjes celulare.

Kjo do të thotë që procesi i lidhjes së tabletit tuaj vetëm me valë me internetin kërkon tërheqjen e telefonit, ndezjen e pikës së tij celulare, gjetjen e pikës celulare në listën e rrjeteve me valë të pajisjes tuaj dhe në fund futjen e një fjalëkalimi që keni vendosur për t’u lidhur ndaj saj. I gjithë ky proces mund të jetë një dhimbje kur jeni jashtë dhe rreth e rrotull.
Nuk është saktësisht e qartë pse Instant Hotspot nuk është i disponueshëm në pajisjet Samsung. Funksioni është pjesë e shërbimeve të Google Play, të cilat janë të disponueshme në të gjitha pajisjet Android të certifikuara nga Google, përfshirë Samsung. Me sa duket, Samsung e ka çaktivizuar këtë veçori, ndoshta për të inkurajuar përdoruesit të blejnë pajisje brenda ekosistemit të tyre. Pavarësisht, përdoruesit e Samsung do të jenë ende në gjendje të ndajnë menjëherë pikën e kontaktit të telefonit të tyre me Chromebook-un e tyre falë veçorisë ekzistuese të Lidhjes së Menjëhershme. Ata gjithashtu do të jenë ende në gjendje të bëjnë të njëjtën gjë me çdo PC me Windows përmes opsionit Link to Windows.

LEXO EDHE:

Back to top button