Njerëzit me një grup gjaku janë shumë rezistent ndaj shumicës së sëmundjeve

Njerëzit me një grup gjaku janë shumë rezistent ndaj shumicës së sëmundjeve

Njerëzit me një grup gjaku dallohen nga të tjerët. Është grupi i gjakut 0, i cili mund t’u japë gjak të gjitha grupeve të tjera, por mund të marrë gjak vetëm nga grupi i tij. Por ky është një fakt që shumica e njerëzve e dinë dhe kjo nuk është e gjitha që e bën këtë grup gjaku të veçantë dhe të ndryshëm nga të tjerët.

Gjegjësisht, sipas hulumtimeve të fundit mjekësore, është zbuluar se personat me këtë grup gjaku janë në gjendje më të mirë shëndetësore falë rezistencës së tyre të pabesueshme. Hulumtimet kanë treguar se grupi i gjakut 0 është ai që është më i fortë se të tjerët dhe është vërtetuar se personat me këtë grup gjaku kanë rrezik më të ulët të vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare, si goditje në tru dhe atak në zemër.

Ata gjithashtu rrallë kanë probleme me kujtesën dhe në shumë më pak raste preken nga disa lloje kanceri, si kanceri i pankreasit ose i stomakut. Për shkak të rezistencës ndaj sëmundjeve të përmendura, logjikisht, njerëzit me grupin e gjakut 0 jetojnë mesatarisht më gjatë se njerëzit e tjerë. Deri më tani, është gjetur vetëm një arsye për këtë.

Pra, grupi i gjakut 0 është më i shëndetshmi sepse gjaku i këtij lloji specifik përmban më pak molekula që shkaktojnë mpiksjen e gjakut dhe ne e dimë se mpiksja e gjakut është shkaku më i madh i sulmeve në zemër dhe goditjeve në tru. Duke marrë parasysh se ajo që është e mirë për zemrën është e mirë edhe për trurin, kjo do të thotë se njerëzit me grupin e gjakut 0 kanë një rrezik më të ulët të sëmundjeve mendore.

LEXO EDHE:

Back to top button