Njihuni me kabllon USB më të rrezikshme

Njihuni me kabllon USB më të rrezikshme

A merrni shpesh hua një kabllo për të karikuar telefonin tuaj? Mund të jeni në rrezik.

Shpesh priremi të injorojmë pasojat e përdorimit të aksesorëve jo origjinalë nga prodhues të panjohur. Në mënyrë të ngjashme, dikush mund të mendojë – çfarë dëmi mund të bëjnë kabllot USB? Përgjigja e shkurtër është – e madhe. Nëse je dikush që shpesh merr hua një kabllo USB për të karikuar telefonin ose pajisjet periferike, atëherë duhet të dish patjetër për kabllon e mrekullueshme O.MG Elite.

Kablloja O.MG Elite duket si një kabllo e zakonshme të dhënash ose karikimi që prodhuesit e telefonave e dërgojnë me çdo pajisje dhe pikërisht kjo e bën atë edhe më të rrezikshëm. Në realitet, është një kompjuter që mund të bëjë shumë dëme, duke përfshirë vjedhjen e të dhënave dhe aplikimin e kodit me qëllim të keq, midis aktiviteteve të tjera me qëllim të keq. Pra, çfarë është kjo kabllo O.MG Elite?

Kablloja O.MG Elite është një kabllo USB me pamje normale e pajisur me një implant që mund të lidhet me një server në internet dhe të krijojë komunikim USB. Ai madje ka akses Wi-Fi, duke i lejuar hakerët të vjedhin dhe të aksesojnë të dhënat nga distanca. Kablloja O.MG Elite është projektuar aq me zgjuarsi saqë edhe sytë e stërvitur nuk do të jenë në gjendje të bëjnë dallimin midis një kablloje të zakonshme dhe një kablloje O.MG Elite.

Një version i ri dhe i përmirësuar i kabllit O.MG Elite u shfaq në konferencën e këtij viti DEF CON, i cili tani mund të kryejë komunikim të dyanshëm përmes internetit dhe mund të përdoret gjithashtu për të kryer sulme me injeksion kyç. Kablloja ka gjithashtu memorie të integruar, e aftë për të mbajtur deri në 650,000 hyrje kyçe dhe mund të regjistrojë gjithçka, nga fjalëkalimi i telefonit tuaj deri te kredencialet bankare në internet.

Kablloja O.MG Elite disponohet në formatet USB Type-C, USB Type-A dhe Lightning dhe mund të përdoret me pothuajse të gjitha pajisjet moderne, duke përfshirë pajisjet Android dhe iOS. Versioni plotësisht i aftë i kabllos O.MG Elite është i disponueshëm për të gjithë dhe shitet me pakicë për 179,99 dollarë, që është dukshëm më e shtrenjtë se kabllot e zakonshme. Megjithatë, për dikë që mund të dëshirojë të hakojë një telefon ose të vjedhë të dhënat e përdoruesit, kjo duhet të duket ende e lirë.

Janë këto kabllo kundër të cilave ekspertët e sigurisë kibernetike paralajmërojnë, ndaj mendoni me kujdes se ku i karikoni pajisjet tuaja.

LEXO EDHE:

Back to top button