Nuk ka pushim për Apple: Sisteme të reja operative po vijnë

Konferenca e zhvilluesve sapo ka përfunduar, nuk ka pushim: Apple tashmë është duke punuar shumë në gjeneratën e ardhshme të sistemeve të saj operative.

Ka rrjedhur informacione duke zbuluar emrat e koduar për përditësimet e ardhshme të iOS, macOS, watchOS dhe visionOS. Ndërsa detajet mbeten të fshehta, emrat e koduar ofrojnë njohuri për fokusin e Apple dhe ofrojnë materiale për shumë spekulime.

“Por ky është orari i zakonshëm: Kompania tashmë po zhvillon produkte harduerike për vitin e ardhshëm dhe ka nevojë për softuerin për të filluar testimin e pajisjeve,” raporton reporteri gjithmonë i mirëinformuar i Bloomberg, Mark Gurman.

Filluan spekulimet

“Luck”, “Cheer”, “Nepali” dhe “Discovery” janë emra intrigues të kodit për versionet e ardhshme të iOS (versioni 19), macOS (versioni 16), watchOS (versioni 12) dhe visionOS (versioni 3). Ndërsa këta emra ofrojnë pak detaje konkrete, spekulimet kanë nisur.

Emri “Luck” mund të tregojë një përparësi të performancës dhe besueshmërisë së përmirësuar dhe një përvojë edhe më të mirë të përdoruesit.

Cheer mund të sugjerojë një fokus në lehtësinë e përdorimit, duke prezantuar potencialisht veçori të reja aksesueshmërie ose një ndërfaqe më intuitive.

Përfshirja e “nepalisht” midis emrave të koduar është e çuditshme. Kjo mund të tregojë shtimin e gjuhës nepaleze në listën e mbështetur në watchOS, duke zgjeruar kështu shtrirjen e Apple në një audiencë më të gjerë globale.

Së fundi, “Discovery” në kontekstin e visionOS tregon për potencialin për zhvillimin e realitetit të shtuar. Ndoshta Apple planifikon të integrojë veçori të reja AR që do të rrisin aftësitë e syzeve të saj inteligjente ose pajisjeve të tjera AR në të ardhmen.

Sigurisht, këto janë vetëm supozime. Apple zakonisht i mban të fshehta detajet e përditësimeve të ardhshme të softuerit derisa ato të zbulohen zyrtarisht në Konferencën vjetore Botërore të Zhvilluesve, WWDC, zakonisht në qershor.

Ndërsa detajet mbeten një mister tani për tani, një gjë është e qartë: Apple duhet të fokusohet në inovacion si kurrë më parë.

Zhvillimi i këtyre sistemeve operative dhe pajisjeve përkatëse duhet të ngrihet në një nivel të paprecedentë, sepse të gjithë kanë vënë re se Apple ka marrë një sy gjumë kur bëhet fjalë për ide të reja, revolucionare.

Konkurrentët po i marrin frymë në qafë, ashtu si startup-et gjithnjë e më të njohura dhe Komisioni i Bashkimit Evropian.

LEXO EDHE:

Back to top button