Nuk ka shaka me gjermanët 10 mijë euro gjobë nëse kjo paisje gjendet në automjetin tuaj

Nuk ka shaka me gjermanët 10 mijë euro gjobë nëse kjo paisje gjendet në automjetin tuaj

Gjermanët dihet se kanë ligje të rrepta të trafikut, por e rëndësishme është që të gjithë përpiqen t’i respektojnë ato. Nëse gabimisht bëni një gabim, ka një penallti. Por për një paisje të përditshëm në një makinë në Gjermani mund të marrësh një gjobë prej 10,000 euro

Mund të humbisni durimin në trafik. Të betohesh, por megjithatë, është e rëndësishme të sillesh gjithmonë me qetësi dhe kujdes. Dhe jo vetëm sepse veprimet impulsive pas timonit janë veçanërisht të rrezikshme, por edhe sepse disa shkelje, për shembull, mund të rezultojnë në një gjobë deri në 1500 euro. Megjithatë, shoferët mund të përballen me gjobë deri në 10,000 euro nëse kanë një objekt të paligjshëm në makinën e tyre.

Është një thikë. Domethënë, kuzhinierët apo gjuetarët profesionistë mund të kenë një thikë në automjetin e tyre, sepse u nevojitet për punë të përditshme.

Megjithatë, rregullat më të rrepta zbatohen kur transportohen thika. Një thikë xhepi ose një thikë me teh më të vogël se 12 centimetra nuk është problem në shumicën e rasteve.

Por thikat speciale ose ato me teh më të gjatë se 12 centimetra janë të ndaluara në makina. Ndalimin duhet ta respektojnë edhe profesionistët nëse duan të shmangin një gjobë prej 10 mijë eurosh, shkruajnë mediat gjermane.

Disa thika janë përgjithësisht të ndaluara. Ato nuk duhet të jenë në pronësi apo transportim. Këto përfshijnë, për shembull, thika me tehe më të gjata se 8,5 centimetra. Dhe çfarë nëse ju nevojitet një thikë fikse me një teh më të gjatë për punë dhe duhet ta transportoni?

Gjëja më e rëndësishme për ndalimin e paisjeve është se duhet ta mbani thikën e rrezikshme në një enë të mbyllur nëse doni të shpëtoni nga një gjobë prej 10,000 eurosh në Gjermani. Një valixhe mund të jetë e përshtatshme për këtë.

Asnjëherë nuk duhet të vendosni një thikë në ndarjen e dorezës së një makine. Për sa kohë që objekti është brenda mundësive, ju jeni duke shkelur ligjin. Por nëse paisja në fjalë nuk ju nevojitet për punë, thjesht mund ta lini në shtëpi, raportojnë mediat gjermane.

LEXO EDHE:

Back to top button