Kurti: Anëtarësimi i Kosovës në BE dhe NATO i shërben paqes dhe sigurisë së rajonit

Kurti: Anëtarësimi i Kosovës në BE dhe NATO i shërben paqes dhe sigurisë së rajonit

“Asgjë nuk i shërben paqes dhe sigurisë së rajonit dhe Evropës sa anëtarësimi i Kosovës në Bashkimin Evropian dhe në Aleancën Veri-Atlantike”.

Kështu ka thënë kryeministri Albin Kurti në një video-adresim në Internacionalen Socialiste, që është organizim i partive të majta.

Sipas tij, sa më shumë që integrohen qytetarët e komunitetit serb në Republikën e Kosovës, aq më të vështirë e ka Serbia që ta arrijë te vizioni i saj për zgjerim territorial, shkruajnë mediet e Kosovës.

“Vetëm vitin e kaluar Serbia i kidnapoi tre policë prej brenda kufijve tanë dhe më 24 shtator bëri sulm terrorist që vrau një polic, me qëllimin përfundimtar që ta aneksojë pjesën veriore të territorit tonë….”.

LEXO EDHE:

Back to top button