Numri i UFO-ve të raportuara po rritet: Pentagoni mblodhi 510 raporte

Në vitin 2022, Shtetet e Bashkuara mblodhën 510 raporte për objekte fluturuese të paidentifikuara (UFO), shumë prej të cilave fluturuan në hapësirën ajrore të ndjeshme ushtarake.

AP thekson se një analizë zbuloi se shumica e raporteve flisnin për objekte me “karakteristika të padukshme” dhe mund të karakterizoheshin si sisteme drone ose objekte të ngjashme me balonat.

 

 

 

“Takimet e UFO-ve ndodhin në hapësirën ajrore të kufizuar ose të ndjeshme, duke ngritur shqetësime në lidhje me sigurinë e fluturimit ose aktivitetet e mbledhjes së të dhënave nga kundërshtarët”, sipas një raporti të Zyrës së Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare të vitit 2022.

Vitin e kaluar, Pentagoni hapi Zyrën e Zgjidhjes së Anomalive në të gjitha Domenet, e cila ishte e fokusuar ekskluzivisht në marrjen dhe analizimin e të gjitha raporteve të fenomeneve të paidentifikuara, shumë prej të cilave u raportuan nga pilotët ushtarakë, dhe Zyra bashkëpunon me agjencitë e inteligjencës për të vlerësuar më tej ato. incidente”, raporton “AP”.

LEXO EDHE:

Back to top button