OAE së shpejti do të përdorë robotët e teknologjisë ChatGPT në klasa

OAE së shpejti do të përdorë robotët e teknologjisë ChatGPT në klasa

Robotët e inteligjencës artificiale (AI) së shpejti mund të përdoren në klasa në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Ministri i Arsimit Ahmad Al Falasi njoftoi mësuesit robotë gjatë një konference të mbajtur në Samitin e Arsimit Alef në Muzeun e së Ardhmes në Abu Dhabi.

“Ne jemi të përkushtuar të adoptojmë teknologji të reja dhe të punojmë me partnerët tanë për të zhvilluar mësues të AI me GPT dhe për të sjellë një evolucion në teknologjinë arsimore për të përmirësuar sistemin arsimor në Emiratet e Bashkuara Arabe. Ndërsa zhvillimi i shkencës dhe teknologjisë arsimore përshpejtohet në mbarë botën, metodat tradicionale të mësimdhënies po transformohen nga mjete inovative që po revolucionarizojnë klasën përmes mësimit interaktiv dhe në distancë”, tha Al Falasi.

Falasi theksoi se ekipi i tij do të punojë për të siguruar që teknologjia e AI të përdoret për të përmirësuar cilësinë e mësimit dhe arsimit, jo për të zëvendësuar mësuesit. Ai gjithashtu njoftoi bashkëpunimin me partnerë si Microsoft dhe OpenAI.

Dhe ndërsa edukatorët në mbarë botën janë të ndaluar të përdorin inteligjencën artificiale gjeneruese në klasa, Emiratet janë gati të përqafojnë teknologjinë e re. Autoritetet panë përfitimet e teknologjisë gjatë pandemisë së koronavirusit kur arsimi mbështetej në internet.

LEXO EDHE:

Back to top button