OKB: Ndihmat humanitare nuk po shkojnë te civilët në Gaza

OKB: Ndihmat humanitare nuk po shkojnë te civilët në Gaza

Ndihma e kufizuar që po hyn në enklavë nuk po arrin tek ata që kanë nevojë, thanë Kombet e Bashkuara, duke i bërë thirrje Izraelit të përmbushë detyrimet e tij ligjore për të siguruar shpërndarjen e ndihmave.

“Ndihma që po hyn nuk po shkon te njerëzit dhe ky është një problem i madh,” tha Jens Laerke, zëdhënës i agjencisë humanitare të OKB-së OCHA.

“Ne vazhdojmë të këmbëngulim që detyrimi i autoriteteve izraelite sipas ligjit për të lehtësuar shpërndarjen e ndihmave nuk ndalet në kufi,” tha Laerke, duke treguar kontrollin e Izraelit të kalimit kyç Karem Abu Salem (Kerem Shalom) në kufirin e tij.

LEXO EDHE:

Back to top button