Opozita inicioi zyrtarisht interpelancën kundër zv/kryeministrit Nikolla Dimitrov

Opozita propozon interpelancë ndaj zëvendëskryeministrit për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov me arsyetimin për dështime në procesin integrues. VMRO-DPMNE-ja vlerëson se Dimitrov duhet të mbajë llogari për gënjeshtrat disa vjeçare.

- Advertisment -

Interpelanca nuk është kërcënim për askënd si individ. Asnjë ministër nuk guxon ta shohë veten si shtet. Interpelanca është mekanizëm i Kuvendit nga i cili Dimitrov tenton të ikë – tha Antonio Milloshoski, Deputet i VMRO-DPMNE-së.

LSDM garanton se Dimitrov gëzon besimin e shumicës.

Ministri Dimitrov gëzon besimin e deputetëve të shumicës parlamentare – u shpreh Jovan Mitrevski, Deputet i LSDM-së.

Shumica akuzon opozitën për obstruksione ndaj ligjeve në Kuvend.

Njëra është bllokimi i ligjeve me numër të madh të amendamente siç janë ligjet për pensionet dhe Rregullorja e Kuvendit. Bllokada tjetër është mos thirrja e komisioneve amë -tha Jovan Mitrevski, Deputet i LSDM-së.

Opozita kërkon që pushteti të veprojë me konsensus.

Pushteti duhet të jetë më i përgjegjshëm dhe të ketë pikëpamje më të zgjeruar në aspektin e bashkëpunimit me partitë e tjera politike në Kuvend – u shpreh Antonio Milloshoski, Deputet i VMRO-DPMNE-së.

Për miratimin e gjendjes së krizës deri në qershor, shumica parlamentare akoma nuk ka arritur të sigurojë kuorumin e nevojshëm për miratim. Mazhoranca pret që rishikimin e buxhetit ta miratojë në fundjavë.

Adrian Kerimi

LEXO EDHE:

Back to top button