Origjina e Covid-19/Kina do të testojë mijëra mostra gjaku nga Wuhan

Kina po përgatitet të testojë dhjetëra mijëra mostra të bankave të gjakut nga qyteti Wuhan për të hedhur dritë mbi origjinën e koronavirusit. Lajmi është konfirmuar për mediat ndërkombëtare nga një zyrtar kinez. Lëvizja vjen në mes të thirrjeve për transparencë mbi shfaqjen e virusit, ndërkohë që hetimi i mostrave të ruajtura në qendrën e gjakut Wuhan ishte kërkuar që në shkurt nga OBSH.

- Advertisements -

Kina do të ekzaminojë deri në 200,000 mostra gjaku të marra nga banorët e Wuhan-it para shpërthimit të epidemisë Covid-19, deri në muajt e fundit të vitit 2019.

Mostrat mbahen në Qendrën e Gjakut në Wuhan, duke siguruar mostra indesh në kohë reale nga një pjesë e madhe e popullsisë në qytetin kinez, ku SARS-CoV-2 mendohet se ka infektuar njerëzit e parë.

Mostrat e bankës së gjakut janë mbajtur për dy vjet, kanë thënë zyrtarët kinezë, në rast se ato nevojiten si dëshmi në çdo padi që lidhet me dhurimet e gjakut nga janë.

Së shpejti do të përfundojë edhe periudha e pritjes dy-vjeçare për muajt kyç të tetorit dhe nëntorit 2019, kur shumica e ekspertëve mendojnë se virusi mund të ketë infektuar njerëzit. Një zyrtar nga Komisioni Kombëtar i Shëndetit i Kinës, tha për CNN se përgatitja për testimin aktualisht është duke u zhvilluar dhe testimi i konfirmuar do të ndodhë pasi të jetë arritur kufiri dyvjeçar.

LEXO EDHE:

Back to top button