Paga minimale në BE, Parlamenti Evropian gati draftin për mbrojtjen e punëtorëve

Paga minimale në BE, Parlamenti Evropian gati draftin për mbrojtjen e punëtorëve

Parlamenti Evropian në Strasburg debatoi të ardhmen e rrogave minimale në Evropë. Ligjvënësit ekzaminuan një marrëveshje të negociuar mes Parlamentit dhe Këshillit Evropian në qershor.

Një votim është planifikuar për të mërkurën, nga i cili pritet një rezultat pozitiv. Disa ligjvënës e cilësuan propozimin një sinjal të fortë në kohë krize.

“Kjo direktivë është një hap i rëndësishëm për të frenuar varfërinë që kemi në Bashkimin Evropian. Ka shumë njerëz që luftojnë për mbijetesë. Ata kanë qenë edhe përpara se të flisnim për inflacionin, apo për rritjen e çmimeve të energjisë. Ndaj është me rëndësi të bëjmë një ndryshim strukturor, nga i cili do të përfitojnë miliona qytetarë”, thotë Ska Keller, euro-deputete, të Gjelbrit.

LEXO EDHE:

Back to top button