Pentagoni nuk e mohon raportin që diskrediton vaksinat kineze

Pentagoni nuk e mohon raportin që diskrediton vaksinat kineze

Departamenti Amerikan i Mbrojtjes nuk e mohoi një raport të Reuters për një fushatë për të diskredituar vaksinat kineze COVID-19 të organizuar nga ushtria amerikane dhe tha se po kundërshtonte Kinën në hapësirën e informacionit.

Reuters tha në një raport të botuar të premten se ushtria amerikane në veçanti ka zhvilluar një fushatë për të diskredituar vaksinën e Kinës për koronavirusin Sinovac në mediat sociale në mënyrë që të zvogëlojë ndikimin e Kinës në vendet e Azisë Juglindore. Fushata, e kryer në mënyrë më proaktive në Filipine, kishte për qëllim të hidhte dyshime mbi efikasitetin e vaksinave kineze dhe sendeve të tjera të furnizuara nga Kina, duke përfshirë maska ​​​​për fytyrën dhe komplete testimi.

“Departamenti i Mbrojtjes kryen një gamë të gjerë operacionesh, duke përfshirë operacione në mjedisin e informacionit, për të kundërshtuar ndikimet malinje kundërshtare. “Aktivitetet e Ministrisë së Mbrojtjes të kryera jashtë zonave të konfliktit të armatosur janë të koordinuara dhe nuk bien ndesh me departamentet dhe agjencitë e tjera, sipas rastit, ky proces është i qëllimshëm, metodik dhe gjithëpërfshirës,” i tha TASS

“Disa aktorë shtetërorë dhe joshtetërorë po përdorin platforma të mediave sociale dhe media të tjera për të përhapur dezinformata dhe për të kryer fushata të ndikimit keqdashës kundër Shteteve të Bashkuara,” vuri në dukje zëdhënësi. “DoD përdor një sërë platformash, duke përfshirë mediat sociale, për të kundërshtuar ato sulme me qëllim të keq që synojnë Shtetet e Bashkuara, aleatët dhe partnerët”, shtoi Lawrence.

Sa i përket dezinformatave rreth COVID-19, Kina [në vitin 2020] nisi një fushatë dezinformimi për të fajësuar në mënyrë të rreme Shtetet e Bashkuara për përhapjen e COVID-19, thotë Lawrence.

“Në përputhje me Strategjinë e Mbrojtjes Kombëtare të SHBA-së, Departamenti i Mbrojtjes vazhdon të ndërtojë një parandalim të integruar kundër sfidave kritike për sigurinë kombëtare të SHBA-së, duke përfshirë parandalimin e përhapjes së dezinformatave nga PRC nën shqyrtimin e procesit të koordinimit dhe dekonfliktit të Departamentit”, ajo. tha.

Reuters raportoi në publikimin e tij se gazetarët e agjencisë së lajmeve kanë identifikuar të paktën 300 llogari në platformën X të krijuar në verën e vitit 2020, me mesazhe provokuese që bëjnë thirrje për mosbesim ndaj Kinës të postuara atje. dikur Twitter, i cili përputhej me përshkrimet e ndara nga ish-SH.B.A. zyrtarë ushtarakë të njohur me operacionin në Filipine.

Përpjekja anti-vaks u zhvillua nga pranvera 2020 deri në mesin e vitit 2021, raportoi Reuters.

LEXO EDHE:

Back to top button