Pentagoni zbulon faqen e re të internetit me foto dhe informacione mbi UFO-t

Pentagoni zbulon faqen e re të internetit me foto dhe informacione mbi UFO-t

Pentagoni ka hapur një faqe të re për t’i ofruar publikut të gjerë të gjitha informacionet e mundshme të deklasifikuara mbi UFO-t. Faqja e re e internetit u zbulua më 30 gusht dhe do të ofrojë gjithashtu video dhe foto, si dhe do t’u përgjigjet pyetjeve më të zakonshme rreth UFO-ve. “Ne jemi të përkushtuar ndaj transparencës”, tha Pentagoni.

Drejtori i zyrës së Zgjidhjes së Anomalive të Gjithë Domain-eve, Dr. Sean Kirkpatrick tha se faqja e internetit do të përdoret për të informuar publikun në lidhje me gjetjet e ARRO, si dhe do të ofrojë një mënyrë që publiku të raportojë pamjet e UFO-ve ose, siç quhen tani, dukuri anormale të paidentifikuara (UAP).

Ndërsa faqja është ende në ndërtim, ajo përmban një seksion ku zyra do të “pranojë raporte nga punonjësit aktualë ose të Qeverisë së SHBA-së, anëtarët e shërbimit ose kontraktorët me njohuri të drejtpërdrejta të programeve ose aktiviteteve të qeverisë amerikane që lidhen me UAP që datojnë që nga viti 1945”. Këto raporte do ta ndihmojnë zyrën të plotësojë një regjistrim historik të ngjarjeve të tilla, siç kërkohet nga Kongresi i Shteteve të Bashkuara.

Faqja do të shërbejë si një dyqan “one-stop” për informacionin që është i disponueshëm publikisht dhe AARO do të përditësojë rregullisht faqen e internetit me gjetjet më të fundit.

Sajti përshkruan gjithashtu misionin e zyrës, të cilin ajo thotë se është “të minimizojë surprizën teknike dhe të inteligjencës duke sinkronizuar identifikimin, atribuimin dhe zbutjen e fenomeneve anormale të paidentifikuara në afërsi të zonave të sigurisë kombëtare” shkencore, inteligjente dhe operacionale.

Përveç kësaj, faqja ofron një përkufizim tre-pjesësh të UAP-it, të cilat ai thotë se janë objekte në ajër që nuk mund të identifikohen menjëherë; objekte ose pajisje që udhëtojnë ndërmjet fushave të ndryshme si ajri, hapësira ose uji; dhe objekte nënujore që nuk janë të identifikueshme menjëherë ose mund të lidhen me dy përkufizimet e para.

Ky fokus në objektet në hapësirë ​​dhe në ujë është pjesë e arsyes pse termi “UFO” ka dalë nga moda dhe është zëvendësuar me termin më gjithëpërfshirës “UAP”.

Zyra do të studiojë “teknologjitë enigmatike të rikuperuara, duke shfrytëzuar partneritetet ndërsektorale dhe zhvillimet më të fundit në fizikën teorike dhe të aplikuar, si dhe inxhinierinë”.

Në korrik 2023, një veteran i Forcave Ajrore të SHBA-së dhe komunitetit të inteligjencës tha se qeveria amerikane po fsheh ekzistencën e një programi shumë dekadash së përplasjes së UAP dhe inxhinierisë së kundërt”.

Asnjë provë përfundimtare e këtyre pretendimeve nuk ka dalë në dritë, por disa anëtarë të Kongresit të SHBA janë zotuar se do t’i shkojnë deri në fund. /A2CNN

LEXO EDHE:

Back to top button