Përdoruesit e WhatsApp mund të fshehin adresat e tyre IP gjatë telefonatave

Versioni më i fundit i WhatsApp për pajisjet Android dhe iOS tani mbështet opsionin për të fshehur adresën IP të përdoruesit.

Funksioni i ri do të fshehë adresën IP të përdoruesit nga palët e treta kur bën thirrje përmes serverëve WhatsApp, si dhe vendndodhjen e tyre aktuale.

WhatsApp po shton gjithashtu një veçori të re të privatësisë që lejon përdoruesit të mbyllin thirrjet nga numra të panjohur. Kjo veçori do të bllokojë sulme kibernetike edhe më të sofistikuara ndaj të dhënave të përdoruesve.

Për të aktivizuar funksionin e ri Mbrojtja e adresës IP në telefonata, duhet të zgjidhni Cilësimet, Privatësia, Të avancuara dhe në fund Mbroni adresën IP në telefonata.

Duhet të theksohet se procesi i transferimit të thirrjeve përmes serverëve WhatsApp do të ulë cilësinë e thirrjes.

LEXO EDHE:

Back to top button