Përmbytja në Dubai/ Kosto mbi 1 miliard dollarë, pakkush kishte shtëpi dhe makina të siguruara

Përmbytja në Dubai/ Kosto mbi 1 miliard dollarë, pakkush kishte shtëpi dhe makina të siguruara

Kostoja e fatkeqësisë së përmbytjeve në Dubai dhe në përgjithësi në Emiratet e Bashkuara Arabe, në fillim të javës është marramendëse. Vlerësimi i parë e vendos koston deri në 1 miliard dollarë, por të gjitha treguesit tregojnë se do të shkojë edhe më lart.

Përmbytja shkaktoi ndërprerje të paprecedentë në aeroportin e Dubait, një nga më të mëdhenjtë në botë, dhe kaos trafiku në rrugët e përmbytura. Shtëpitë dhe dyqanet nga reshjet e dendura të shiut që brenda 24 orëve ranë uji që bie zakonisht brenda 1-1,5 vjetësh.

Insurance Insider raportoi se dëmet mund të jenë deri në 1 miliard dollarë, por ky është ende një vlerësim i hershëm.

Kjo shumë merr parasysh dëmtimet komerciale të bizneseve dhe punët e riparimit të madh që kërkohen për shtëpitë, makinat dhe bizneset e dëmtuara nga uji. Shumë punëtorëve iu kërkua të punonin nga shtëpia derisa të ktheheshin në punë.

Ndërkohë, lidershipi i Emirateve të Bashkuara Arabe pritet të shpenzojë shuma të konsiderueshme për mbrojtjen kundër përmbytjeve të qyteteve të mëdha. Tashmë presidenti i Emirateve të Bashkuara Arabe u bëri thirrje autoriteteve që të punojnë shpejt për gjendjen e infrastrukturës.

Megjithatë, edhe nëse ujërat tërhiqen, dëmi do të jetë i ngadalshëm për t’u rikthyer.

Një ekspert i tha Sun se ngjarje të ngjashme katastrofike u kanë kushtuar vendeve miliarda dollarë.

Më pak se 15% e banorëve në Emiratet e Bashkuara Arabe besohet se kanë sigurim shtëpie. Shumë prej tyre u detyruan të braktisin makinat e tyre nga përmbytjet, shumë prej të cilave ishin pa sigurim

Besohet se banorët e Emirateve të Bashkuara Arabe nuk kanë sigurim sepse gjithçka funksiononte siç duhet në vend dhe ata besonin se nuk kishin nevojë për të.

LEXO EDHE:

Back to top button