Pesë arsye pse të vdekurit shfaqen në ëndrrat e të dashurve të tyre

Pesë arsye pse të vdekurit shfaqen në ëndrrat e të dashurve të tyre

Edhe pse nuk janë më me ne, të dashurit që kanë vdekur nuk na lënë kurrë. Shumë njerëz flasin për një vizitë në një ëndërr, e cila mund të jetë shumë reale dhe e gjallë. Ëndrrat e tilla njihen si – takim në ëndërr.

– Babai dhe nëna ime vdiqën më shumë se dhjetë vjet më parë. Rreth gjashtë muaj pas vdekjes së tyre, pata të paktën një ëndërr të gjallë me secilin prej tyre, nëse jo të dy. Dhe nuk ishte një ëndërr e zakonshme, ndjenja ishte ndryshe. – thotë Patrick McNamara.

Ëndrra të tilla shpesh kanë tema të përbashkëta

– I ndjeri shfaqet ashtu siç ka qenë në jetë, por disi më i ri dhe më i shëndetshëm.

– Përcjell një mesazh inkurajimi për ëndërrimtarin, si p.sh. “Jam mirë dhe jam akoma me ty”.

– Mesazhet e të ndjerit arrijnë më shumë telepatikisht ose psikikisht sesa fjalët e folura.

– Ëndrra është më shumë normale dhe realiste sesa e çuditshme, siç dinë të jenë.

– Ëndrrat janë intensive, sikur i ndjeri erdhi vërtet për vizitë, dhe ëndërrimtari kujton ëndrrën kur zgjohet.

– Ëndrra ndikon shumë te njeriu, disa njerëz ndryshojnë,

– Një ëndërr e tillë pasohet nga një realizim i asaj që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, ose një periudhë pendimi ose zgjerimi i një pikëpamjeje shpirtërore.

– Për popujt tradicionalë, të cilët i jepnin peshë të barabartë apo edhe më të madhe ontologjike ëndrrave në krahasim me jetën reale, takimet e ëndrrave ishin dëshmi bindëse se ekziston një botë shpirtërore dhe jetë pas vdekjes – shpjegon McNamara.

Ai shton se në shoqërinë moderne të sotme ëndrra të tilla kanë një ndikim të rëndësishëm tek të vdekurit. Shumë kanë pranuar se ishte argjendi në ëndrrat e tyre me të ndjerin që i ndihmoi ata të kalonin me sukses procesin e pikëllimit dhe të vazhdonin jetën e tyre.

Ka një sërë arsyesh pse i ndjeri shfaqet në ëndërr

 – Ai dëshiron të ngushëllojë ata që vajtojnë për ta dhe t’u thotë se gjithçka është në rregull me ta dhe se ata tani janë në “anën tjetër”.

– Ata kanë një mesazh për atë që i ëndërron.

– Ata duan t’u tregojnë të dashurve të tyre se ka jetë pas vdekjes.

LEXO EDHE:

Back to top button