Petreski: Tremujori i fundit më i pavolitshëm se i treti

Tre muajt e fundit të këtij viti pritet të jenë më të pavolitshëm se tremujori i tretë në të cilin u regjistrua rënie prej -3.3 përqind në prodhimin e brendshëm bruto, parashikon “Finance Think”. Në emër të kësaj agjencie në emisionin e mbrëmshëm “Magazina Ekonomike” në Alsat, Profesoresha Blagica Petrevski paraqet disa nga arsyet për pasqyrën e tillë financiare.

Kjo për faktin se disa nga aktivitetet ekonomike janë më të ngadalta krahasuar me projeksionin fillestar. Gjithashtu, vaksina u shty dhe fillimin e kësaj vaksine mund ta presim vetëm në tremujorin e parë ose të dytë të vitit. Një nga faktorët kryesorë që ndikon është zbatimi i masave, ku tashmë vërejmë se zbatimi është më i ulët se sa ishte planifikuar fillimisht,” tha Petreski.

LEXO EDHE:

Back to top button