Pica e rreme nga lakra dhe patatet në vend të brumit

Pica e rreme me lakër dhe patate është një kombinim i mirë papritur që do t'ju pëlqejë që në kafshatën e parë. Shërbehet me salcë majonezë dhe salcë kosi.

Picat e rreme mund të jenë kaq të shijshme, edhe kur baza nuk është prej brumi. Provoni picën e rreme, për të cilën baza është me lakër dhe patate. Grini patatet dhe i përzieni me vezët, më pas i shpërndani mbi lakër. Kjo picë e rreme me patate dhe lakër shërbehet me një salcë majonezë dhe salcë kosi të parezistueshme. Receta përdor lakër kineze, por nëse nuk e keni, mund të përdorni lakër të zakonshme.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 kokë lakër kineze
  • 2-3 patate
  • 1 lugë çaji kripë
  • një majë piper
  • 2 thelpinj hudhre
  • 1 filxhan përzierje erëzash bimore
  • 1 piper i verdhe
  • 3 domate
  • 1 kërcell qepe
  • 12 lugë pastë me salcë domate
  • 100 g mocarela

Për salcën:

  • ½ filxhan salcë kosi
  • 2-3 lugë majonezë
  • 1-2 turshi
  • 1 thelpi hudhër
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Përgjysmoni lakrën për së gjati, më pas prisni të dyja gjysmat deri te rrënjët e forta. Lakrën e vendosim në një enë, e hedhim ujë të vluar dhe e shtrydhim me një shpatull. Lëreni të qëndrojë për 10-15 minuta. Vendosni patatet e grira në një enë tjetër, derdhni ujë mbi të, përzieni dhe kullojeni. Në një tas të tretë shtoni vezët, kripën dhe piperin dhe më pas rrihni. Tek vezët e rrahura shtojmë patatet dhe i përziejmë mirë. Kullojmë lakrën, më pas e shtrojmë fillimisht në 6 toptha në një tepsi të veshur me letër furre, më pas e shpërndajmë lakrën në mënyrë të barabartë në letër. Shtoni sipër vezët dhe patatet, më pas thelpinj hudhra të grira. Spërkateni me përzierjen e erëzave, më pas përzieni butësisht me një shpatull. Piperit i nxjerrim nga pjesa e brendshme, e presim, e shtrijmë në tepsi, më pas e shtypim me lëvizje të lehta. Piqeni për 25 minuta në 180°C.

Pritini domatet në rrathë, si dhe qepët. Shtoni salcën e domates dhe më pas e lyeni me një furçë silikoni kuzhine. Përhapeni picën e tillë me domate dhe qepë, më pas spërkateni me mocarela të grirë. Piqeni picën e rreme në 180°C për rreth 10-15 minuta. Përziejmë kosin dhe majonezën, më pas shtojmë turshitë e grira dhe hudhrat e grira hollë. E rregullojmë salcën me kripë dhe piper sipas shijes. Përziejini të gjithë përbërësit për salcën dhe më pas shërbejeni me picën false.

LEXO EDHE:

Back to top button