Po kërkoni një punë të re? Disa këshilla se si të shkruani një CV që do t’ju bëjnë të dalloheni nga turma

Të shkruash një CV të mirë, të ekuilibruar, informuese që do të dallohet nga grumbulli i CV-ve të dërguara është një mjeshtëri më vete

Natyrisht, ne nuk do t’ju inkurajonim të qëndroni në CV-në tuaj kur kërkoni një punë të re, ajo gjithmonë shfaqet herët a vonë. Por gjithmonë mund të bëni disa rregullime për të nxjerrë në pah pikat tuaja të forta, detaje që mund t’i harroni ose nuk i dini që jo vetëm mund të vendosni në CV, por mund të jeni edhe “faktori X” që do t’ju bëjë të dalloheni nga të tjerët. .

Ju duhet të bëni përshtypje punëdhënësit e mundshëm duke theksuar aftësitë, përvojën dhe njohuritë tuaja, por duhet të jeni të kujdesshëm që të mos vendosni shumë informacione në CV.

Sekreti është të gjesh ekuilibrin e duhur.Këtu janë disa këshilla se si të përmirësoni CV-në tuaj ekzistuese për të “birë në sy” personat që duhet t’ju thërrasin për intervistë:

Çfarë duhet të theksoni?

Mënyra më efektive për të paraqitur veten në dritën më të mirë të mundshme për pozicionin e punës për të cilin po aplikoni, edhe para se t’ju takojnë ballë për ballë, është të theksoni aftësitë, njohuritë dhe përvojat specifike që janë më të përshtatshme për atë pozicion.

Për shembull, nëse arsimi juaj përputhet plotësisht me arsimin e kërkuar për atë pozicion pune, theksoni se keni mbaruar atë departament, atë drejtim ose keni pasur një diplomë master në atë lëndë. Duhet të theksohet edhe edukimi shtesë, si kurset, seminaret dhe trajnimet e mëtejshme për një temë specifike.

Nëse, për shembull, pozicioni kërkon që kandidati të ketë aftësi të jashtëzakonshme organizative ose fleksibilitet në operacione, vendoseni atë në krye të listës së aftësive, mundësisht me një shembull të shkurtër dhe të qartë.

Nëse konkursi është i përgjithshëm dhe jo specifik, kërkoni më shumë informacion nga njerëzit që punojnë atje ose në atë sektor. Ju gjithashtu mund të kërkoni për shpallje dhe konkurse të ngjashme për një pozicion të tillë pune që përmbajnë më shumë informacion rreth kualifikimeve që priten nga kandidatët për atë pozicion.

Këshillë bonus : Përdorni gjuhën (frazeologjinë) e përdorur në aplikimin për punë. Për shembull, nëse konkursi thotë: “Pozicioni i punës është dinamik dhe kandidati pritet të jetë fleksibël në kryerjen e detyrave dhe të jetë i gatshëm për të punuar me afate”, do të theksoni aftësitë e mëposhtme si aftësi: organizim, fleksibilitet, aftësi për të punuar. në ekip, iniciativë, efikasitet kur punoni me afate.

Bilanci i aftësive

Ju duhet të keni një kombinim të ekuilibruar të aftësive teknike dhe sociale.

Me aftësi teknike, pra funksionale nënkuptohen: puna me kompjuter, njohja e gjuhëve, trajnimi shtesë në një fushë të caktuar, puna me makina specifike, softuer etj.

Nën aftësitë sociale, d.m.th të karakterit, llogariten sjelljet dhe tiparet që aplikoni çdo ditë: iniciativa, kolegjialiteti, toleranca, aftësia për të zgjidhur konfliktet dhe problemet, aftësitë e komunikimit, aftësia për të organizuar dhe menaxhuar…

Të dy grupet e aftësive janë të rëndësishme. Kur punëdhënësit zgjedhin kandidatët, përveçse të shohin nëse je i kualifikuar për këtë punë, duan të dinë edhe nëse do të përshtatesh në ekip, pra në “ekosistem” të kompanisë.

Këshillë bonus: Bëni kërkimin tuaj përpara se të shkruani letrën e motivimit dhe CV-në tuaj. Zbuloni se cilat janë parimet e kompanisë, nëse është, për shembull, e ndërgjegjshme për mjedisin, nëse mbështet kauza dhe organizata të caktuara, nëse ofron bursa dhe praktika, nëse është e përgjegjshme shoqërore etj. Me këtë informacion në mendje, theksoni ato gjëra që përputhen me filozofinë tuaj personale të të jetuarit, parimet dhe idealet.

Vula personale

Në shumicën e formateve të CV-së së punës, afër fundit mund të listoni disa interesa, aftësi dhe karakteristika që nuk lidhen me arsimimin dhe përvojën tuaj të punës, por që thonë shumë për ju si person.

Dhe nëse po aplikoni për një kompani të mirë, ata sigurisht që kërkojnë karakter, jo vetëm një listë të mirë kualifikimesh. Këtu mund të vendosni (shkurtimisht) se për shembull ju ecni në ecje, vraponi në maratonë, jeni vullnetarë, jeni anëtar i një organizate, se jeni të interesuar për muzikën jazz ose që ju pëlqen të thurni ose të bëni kopsht në kohën tuaj të lirë. Këto të dhëna në dukje “të parëndësishme” do t’i “përshkruajnë” një pamje më të qartë punëdhënësit të mundshëm për ju dhe do të vënë një vulë personale në CV.

Këshillë bonus : Dërgoni CV-në tuaj gjatë orarit të punës dhe mos prisni deri në “5 deri në 12” për të aplikuar për vendin e punës.

LEXO EDHE:

Back to top button