Pothuajse 11 për qind e kompanive gjermane ofrojnë një javë pune katër-ditore

Pothuajse 11 për qind e kompanive gjermane ofrojnë një javë pune katër-ditore

Pothuajse 11 për qind e kompanive gjermane u ofrojnë punonjësve të tyre një javë pune katër-ditore, sipas një raporti të publikuar sot nga Instituti për Kërkime Ekonomike IFO me bazë në Mynih, të kryer në tremujorin e dytë të këtij viti.

Siç u tha, vetëm dy për qind e kompanive në Gjermani planifikojnë të prezantojnë një javë pune katërditore, 19 për qind po diskutojnë futjen e saj, ndërsa 38 për qind e kompanive nuk merren me këtë temë, dhe 30 për qind pretendojnë se një shkurtim i tillë i punës. java është e pamundur për ta.

Modeli i një jave pune katërditore është më i pranueshëm në kompanitë e vogla me deri në 50 punonjës, ku e përdorin 14 për qind e kompanive dhe në kompanitë e mëdha me mbi 500 punonjës, kjo përqindje është dy herë më e ulët dhe arrin në shtatë për qind.

LEXO EDHE:

Back to top button