Si mund të zbuloni se çfarë di Google për ju (VIDEO)

Të gjithë e dimë se të dhënat tona mblidhen çdo ditë, veçanërisht nga gjigantët e teknologjisë si Google. Por a e keni pyetur ndonjëherë veten se sa informacion kanë ata në të vërtetë për ju?

Të gjithë e dimë se të dhënat tona mblidhen çdo ditë, veçanërisht nga gjigantët e teknologjisë si Google. Por a e keni pyetur ndonjëherë veten se sa informacion kanë ata në të vërtetë për ju?

Një video e TikTok tregon saktësisht se si mund të zbuloni të gjithë informacionin që Google ka për ju.

Në vitin 2021, përdoruesi i TikTok @iorgoandlea postoi një video të shkurtër në platformë që tregon se si mund të zbuloni se çfarë të dhënash ka Google për ju.

Google ruan të dhënat e tij rreth jush për të “optimizuar më mirë” përvojën për ju dhe “të bëjë që shërbimet e tij të funksionojnë më mirë për ju”.

Faqja shpjegon se “Google i bën reklamat tuaja më të dobishme në shërbimet e Google (të tilla si Search ose YouTube), si dhe në faqet e internetit dhe aplikacionet që shfaqin reklama në bashkëpunim me Google.

“Reklamat bazohen në informacionin personal që keni shtuar në llogarinë tuaj të Google, informacionin nga reklamuesit që janë partnerë me Google dhe vlerësimin e Google për interesat tuaja. Zgjidhni çdo faktor për të mësuar më shumë ose për të përditësuar cilësimet tuaja,” tha Google.

Google premton se nuk do t’i shesë kurrë të dhënat tuaja dhe kompania thotë se i përdor ato për të “bërë reklama të rëndësishme” ndërsa jeni në linjë – por e bën këtë pa ua dorëzuar të dhënat reklamuesve.

Dhe nëse vërtet nuk ju pëlqen, mund ta çaktivizoni gjithmonë personalizimin e Google Ads. Mund ta gjeni atë opsion në të njëjtën faqe të cilësimeve të reklamave ku do të gjeni të dhënat tuaja.

 

LEXO EDHE:

Back to top button