Presidenti gjerman: Duhet të shqyrtojmë uljen e moshës së votimit nga 18 në 16 vjeç

Presidenti gjerman: Duhet të shqyrtojmë uljen e moshës së votimit nga 18 në 16 vjeç

Presidenti gjerman Frank-Walter Steinmeier mbështet debatin për uljen e moshës së votimit në Gjermani nga 18 në 16 vjeç, tha ai për Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Steinmeier, anëtar i partisë Socialdemokrate (SPD) dhe ish-ministër i Jashtëm, tha se kishte qenë prej kohësh skeptik, por se kishte pasur një ndryshim të madh demografik me një përqindje në rritje të të moshuarve në elektorat.

“Në një situatë si kjo, mendoj se nuk është e nevojshme, por ju këshilloj që të mendoni nëse duhet të balanconi ndikimin e të rinjve duke ulur moshën e votimit në 16 për zgjedhjet federale”, tha ai.

I pyetur se çfarë mendonte për zgjatjen e mandatit parlamentar nga katër në pesë vjet, Steinmeier tha se mund të shihte “një përfitim të madh në dhënien e më shumë kohë Bundestagut për punën e tij legjislative”.

LEXO EDHE:

Back to top button