Presidentja e Gjeorgjisë: Të gjithë duhet të jenë të shqetësuar për pasojat e luftës në Ukrainë

Presidentja e Gjeorgjisë: Të gjithë duhet të jenë të shqetësuar për pasojat e luftës në Ukrainë

Presidentja e Gjeorgjisë, Salome Zourabichvili, tha se “të gjithë duhet të jenë të shqetësuar” për pasojat e luftës në Ukrainë.

Ajo tha gjithashtu se vendi i saj ishte i shqetësuar për konfliktin për shkak të ndikimit të Rusisë.

“Ne jemi direkt atje, kemi 20% të territorit tonë që aktualisht është i pushtuar nga Rusia dhe jemi të shqetësuar sepse do të kemi zgjedhje deri në tetor dhe ne e dimë përvojën e shumë vendeve të tjera shumë më të forta se ne, se si Rusia mund të ndërhyjë në zgjedhje”, tha Zourabichvili.

Ajo shpjegoi se Gjeorgjia tashmë po vuante nga sulmet kibernetike dhe paralajmëroi se presioni ekonomik dhe propaganda mund të përdoret, raporton Sky News.

Zourabichvili, tha se vendi i saj po “shikonte dorën e parë” në atë që po ndodhte në Ukrainë, por se ajo nuk ka nevojë t’i japë Kievit ndonjë këshillë se si të merret me pushtimin e Rusisë.

“Ne kemi pasur një histori pothuajse paralele. Ne i kemi jetuar të gjitha këto së bashku, kështu që jemi në të njëjtën rrugë drejt njohjes së perspektivës sonë të vetme që të afrohemi gjithnjë e më shumë me Bashkimin Evropian”.

“Lufta në Ukrainë e ka përshpejtuar këtë rrugë”.

LEXO EDHE:

Back to top button